NOVI ODLAZAK

Dinamo prodao stopera koji je srušio europski rekord. Evo koliko će plavi zaraditi

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo prodao stopera koji je srušio europski rekord. Evo koliko će plavi zaraditi
30.01.2023.
u 11:02
Lauritsen je odlučio otići iz hrvatskog prvaka nezadovoljan minutažom kod Ante Čačića, odlazak je najavio i danskom mediju Bold
Pogledaj originalni članak

Danski centralni branič Rasmus Lauritsen završio je svoju avanturu u zagrebačkom Dinamu i vraća se u domovinu, potvrđeno je na web stranicama hrvatskog prvaka. Lauritsen se nije uspio nametnuti kod trenera Ante Čačića pa je odlučio napustiti Maksimir i potpisati za danskog velikana Brondby

- Izdržao je 120 minuta nezaboravne borbe protiv Tottenhama, potpisao jednu od najvećih pobjeda u povijesti maksimirskoga kluba, u nešto dulje od dvije godine osvojio četiri trofeja i dvaput prezimio s plavima na europskoj sceni... Zapažen je opus kojeg danski stoper Rasmus Lauritsen ostavlja u Dinamu. U plavi je dom došao početkom listopada 2020. godine, a ovoga je ponedjeljka zaključio zagrebačku epizodu. Karijeru nastavlja u svojoj Danskoj, u Brøndbyju iz Kopenhagena - oprostio se Dinamo od inače pouzdanog obrambenog igrača. 

- Posebno je zablistao u svojoj premijernoj maksimirskoj sezoni pod vodstvom trenera Zorana Mamića, a potom i Damira Krznara kad je predstavljao čvrsti bedem u europskim dvobojima. Štoviše, u skupini Europa lige bio je dio obrane koja je postala rekorder i na europskoj sceni: nijedna momčad nije toliko dugo uspjela sačuvati mrežu u natjecanju u skupini. Dinamo je izdržao 525 minuta bez primljenoga pogotka što je osam sati i 45 minuta igre. Lauritsen je tada, zbog zdravstvenih problema. propustio samo zadnji dvoboj u skupini kad su plavi svladali moskovski CSKA s 3:1. Sudjelovao je u prethodnih pet kad je plava mreža ostala netaknuta - objavili su plavi. 

 

 

- Došao je trenutak kad odlazim iz Dinama. Htio bih zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove ekipe. Ali evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja i hvala na nezaboravnim trenucima - rekao je Lauritsen na oproštaju. 

Prema nekim informacijama, Dinamo bi za njega mogao dobiti čak tri milijuna eura s premijama, a kupio ga je za 1,6 milijuna od švedskog Norrkopinga. Također, rasteretit će se klupska blagajna po pitanju plaće jer je Danac godišnje zarađivao oko 800 tisuća eura. 

Standings provided by Sofascore

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

FR
freeshooter
15:52 30.01.2023.

...nerazumljiva i sramotna prodaja vrhunskog igrača... isto kao i Oršića... jel se mi to već sada odričemo daljnjih uspjeha u Europi kada se toliko slabi ekipa... ili je do neznanja... ili...

ST
stefj
13:19 30.01.2023.

Kod Čačića bi mnogi igrači morali otići, čisto radi sebe i karijere, dok bi mladi morali otići na posudbu. Npr. Bočkaj bi pod hitno morao promijeniti sredinu, Čačić ga otvoreno ne voli, kada ga i stavi u igru, stavi ga na potpuno neprirodnu poziciju. Štefulju bi isto bilo pametno potražiti novu sredinu.

Avatar Jopa
Jopa
16:55 30.01.2023.

Pošten dečko, sretno u karijeri i životu!