Kalkulacije

Dinamo je nositelj, a evo što mu treba da jesen provede u Europi

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Dinamo pobijedio Osijek i došao na korak do naslova
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Šibenik i Dinamo susreli se u 35. kolu HT Prve lige
16.05.2022.
u 12:12
Dinamo će opet loviti plasman u Ligu prvaka, a dobro je to što neće krenuti od prvog pretkola, koje kreće već sredinom srpnja.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je ovog vikenda osigurao naslov prvaka Hrvatske, a sada gleda prema tome kako će i gdje će biti kada su u pitanju europska natjecanja

Dinamo će opet loviti plasman u Ligu prvaka, a dobro je to što neće krenuti od prvog pretkola, koje kreće već sredinom srpnja. 

Modri će, naime, igrati od drugog pretkola koje počinje 19. srpnja što znači da će biti vremena i za pripreme i za odmor. 

Dinamo ima koeficijent 49.500 i u Europu će ući s 33. mjesta (pobjedom u finalu Europa lige može ga preskočiti Rangers). Tako visok koeficijent Modrima osigurava status nositelja sve do play-offa. 

Teško je reći tko će mu biti protivnici je neka prvenstva još nisu riješena, ali među potencijalnima su Slovan iz Bratislave, Helsinki, Žalgiris...

Ako prvak Hrvatske prođe tu prvu prepreku, jesen će igrati u Europi jer plasira li se u treće pretkolo Lige prvaka ima osiguran nastup u skupini Konferencijske lige. Naime, poraženi iz trećeg pretkola Lige prvaka nastavlja svoj europski put u play-offu Europske lige, a klubovi koji tamo izgube idu direktno u skupinu Konferencijske lige.

U prijevodu Dinamo mora dobiti samo jednu rundu i nastupit će u novih šest europskih utakmica.... To za sobom povlači i novac, ali i izlaganje igrača novom tržištu. 

Hajduk, s druge strane, mora još čekati i vidjeti kako će riješiti utakmicu finala Kupa s Rijekom. 

Trenutačno stanje je takvo da prvak ide u 2. kvalifikacijsko kolo Lige prvaka, osvajač Kupa u 3. kvalifikacijsko kolo Konferencijske lige, a preostala dva kluba u 2. pretkolo tog natjecanja.

Znači, Osijek kao trećeplasirani klub prvenstva svoj europski put započinje u 2. pretkolu Konferencijske lige, a u trećem pretkolu priključit će se pobjednik Kupa. Poraženi će zajedno s Osječanima krenuti od 2. pretkola. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

HS
Hajduk Split 1911
13:39 16.05.2022.

Dinamo prvak, cijela Bosna je u transu, kod Mamića se ori Mitar Mirić i Lepa Brena, ajmoooooo

Avatar PrvoPoljeBijelo
PrvoPoljeBijelo
12:59 16.05.2022.

otkako je torcidas sa Hvara postao premijer i postavio konobara sa Paga na mjesto predsjednika HNS naglo je krenulo FK Penal Split. Do prve međunarodne utakmice...