gospodin u kopačkama

Vuga: Zauvijek ću pamtiti 
gol za djeda Dragutina

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Vuga: Zauvijek ću pamtiti 
gol za djeda Dragutina
24.05.2015.
u 07:00
Davor Vugrinec Sada počinje novi život, pokušat ću krenuti stazom umjetnosti...
Pogledaj originalni članak

Nakon 23 godine profesionalnog igranja, sjajnu je nogometnu karijeru okončao Davor Vugrinec (40)! Posljednji je put istrčao na travnjak u Koprivnici - u pobjedi Slavena Belupa protiv Zadra 2:0 (1:0), Vuga je odigrao početnih 25 minuta. Imao je i dvije prilike za pogodak, najbolju u 9. minuti, kad nije iskoristio 11-erac – njegov udarac s bijele točke zaustavio je vratar Gluić... A Vuga se oprostio kao najbolji strijelac HNL-a sa 146 pogodaka.

- Bio sam vrlo nervozan uoči utakmice, možda sam zato i promašio 11-erac. Šteta, bilo bi još ljepše da sam oproštaj okrunio pogotkom, ali presretan sam s onime što je u nogometnom smislu ostalo iza mene. Iako sam se pripremao za ovaj dan, teško je bilo suzbiti nalet emocija, jer završava dio života kojem sam sve posvetio, ali i koji mi je sve dao, sve što imam mogu zahvaliti lopti. Tužan sam što je došao taj dan, ali kraj je uvijek neminovan. Morat ću okrenuti stranicu života i pokušati se pronaći u nekim područjima, počinje drugi dio moje životne pustolovine – rekao je nakon utakmice Vugrinec.

Kad ste zabili najdraži gol?

- U dresu Leccea protiv Intera na San Siru. Umro mi je djed Dragutin, za kojeg sam bio vrlo vezan i zabio sam gol za prvu, povijesnu pobjedu Leccea protiv Intera! Na semaforu je blještalo "0:1 Vugrinec", imao sam osjećaj da je djed sve to gledao odozgora, taj ću gol zauvijek pamtiti!

Vugrinec je, znano je to, poznati ljubitelj umjetnosti i kolekcionar slika, život bez nogometa bit će vezan uz umjetničku galeriju koju je nedavno otvorio:

- Pokušat ću krenuti tom stazom, otvorio sam i izložbu slika, sad ću imati više vremena za umjetnost, kao i za obitelj – rekao je Vuga, kojem je uoči utakmice cvijeće i njegovu fotografiju u dresu koprivničkog kluba uručila gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak, a kapetan Zadra, Jure Jerbić, predao je Vugrincu umjetničku sliku.

Utakmica je odigrana u uvjetima na granici regularnosti! Kiša je, naime, posve natopila travnjak i dvoboj je počeo s jednim satom zakašnjenja. Iako su klubovi bili skloni odgodi, vodstvo HNL inzistiralo je na odigravanju utakmice.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
11:25 24.05.2015.

Sretno Vuga u životu nakon nogometa !!