HRVATSKI SIN SLOVENIJE

Čovjek koji je sinoć rastužio Hrvatsku je - Hrvat! Ne zna čak ni slovenski jezik

Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Čovjek koji je sinoć rastužio Hrvatsku je - Hrvat! Ne zna čak ni slovenski jezik
25.03.2021.
u 10:58
Moja poveznica sa Slovenijom je jaka i prje svega, moja želja da igram za ovu državu je velika, rekao je Lovrić, slovenski junak
Pogledaj originalni članak

Hrvatski sin slovenske reprezentacije. Tako su ga nazvali slovenski mediji. Svoga heroja - Sandija Lovrića. 

- Roditelji su mi Hrvati, ali oni su radili i živjeli u Sloveniji. Život ih je odveo u Austriju, ali mogu reći da je Slovenija i dalje ostala njihov dom. Zapravo, ne samo njihov. Velik dio moje šire obitelji živi u Sloveniji ili je živjelo. Moja poveznica sa Slovenijom je jaka i prje svega, moja želja da igram za ovu državu je velika, rekao je Lovrić, slovenski junak koji je u početku kvalifikacija za SP u Kataru srušio hrvatsku reprezentaciju 1:0. 

Svoju ljubav prema Sloveniji objasnio je za ekipa.svet24.si pa je u intervjuu otkrio kako unatoč ljubavi prema Sloveniji ne zna slovenski jezik. Intervju se vodio na hrvatskom.

- Ideja da zaigram za za Sloveniju postoji već dugo. Flertovao sam s njom. Bio sam zadovoljan u mladoj reprezentaciji Austrije i nije bilo lako otići. Ali kada sam osjetio da bih mogao biti bitan igrač Slovenije, odlučio sam da je vrijeme za odlazak. Presretan sam što sam sada u Sloveniji.

Primijetili su njihovi novinari kako je Lovrić držao ruku na srcu za vrijeme himne. Pretpostavili su da to znači da doista osjeća Sloveniju kao svoju zemlju.

- Sigurno. To je bila moja poruka. Ovdje sam jer želim biti tu. Igram za Sloveniju zato što je to bila moja želja koja mi se ostvarila i jako sam ponosan zbog toga.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Odojak
Odojak
11:51 25.03.2021.

Svaka ti čast mali poštuj svoju državu Sloveniju koja ti je prava majka i budi sretan

Avatar Forumas
Forumas
11:29 25.03.2021.

naravno da lovrica ne osudjujem sto igra za sloveniju,njegovo je pravo igrati za kogagod zeli ali biti drzavljanin jedne drzave i tjekom intoniranja "svoje" himne ne razumjeti istu je pokazatelj pomanjkanja respekta i postovanja a i kulture.

GR
Grandstar
12:36 25.03.2021.

Hshsha Hrvat a slovenac Kak to moze bit Pa jel itko postoji da nije hrvat a katolik je Pa covjek je slovenac a ne hrvat