BIO JE TEŠKO BOLESTAN

Ćiro je predosjećao što će se dogoditi, ovako je govorio prije samo desetak dana

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Preminuo je Miroslav Ćiro Blažević, dan prije 88. rođendana
Foto: PIXSELL
Foto: Screenshoot HRT
Foto: GNK Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Preminuo je Miroslav Ćiro Blažević, dan prije 88. rođendana
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Miroslav Ćiro Blažević i sin prošetali centrom grada
08.02.2023.
u 09:52
– Ja se borim iako znam da nemam nikakve šanse. Nisam siguran da ću dočekati 9. ili 10. veljače. Drago mi je da mislite na mene, sve vas ljubim.
Pogledaj originalni članak

Legendarni nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević preminuo je danas u 88. godini života. Ćiro se dulje vrijeme borio sa zloćudnom bolešću koja je, nažalost, metastazirala.

A Ćiro je predosjećao što mu se sprema pa je tako posljednjih tjedana davao izjave u kojima se na neki način opraštao od svijeta.

– Noge me ne drže više od silne vode, idem na infuziju... Situacija je teška, eto, da ti budem iskren. Vrlo, vrlo teška... Rak mi je otišao na sve kosti, i na najgore i najopasnije mjesto – jetru. I uništava sve polako i sigurno – govorio je Ćiro.

Nedavno je na dodjeli nagrade "Vladimir Beara" izjavio sljedeće:

– Ovo je moje posljednje obraćanje javnosti na jednom javnom skupu. Gotovo je. Nema više. Adio, Ćiro! Brojim posljednje dane.

A prije samo desetak dana, teško bolesni Ćiro je rekao:

– Ja se borim iako znam da nemam nikakve šanse. Nisam siguran da ću dočekati 9. ili 10. veljače. Drago mi je da mislite na mene, sve vas ljubim.

Nažalost, bio je u pravu. Nije dočekao 88. rođendan koji je trebao sutra proslaviti.

Inače, Ćiri je službeno u dokumentima kao dan rođenja upisan 10. veljače, no Ćiro je nekoliko puta objasnio kako se njegov otac Mato malo više zadržao u kafiću pa ga je kod matičara upisao dan kasnije.


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
10:37 08.02.2023.

Treba poštivat njegovu želju i sahranit ga u Bosni gdje je i rođen.Vrati ga nazad..

DU
Deleted user
10:32 08.02.2023.

Čovjek ima 87 god...ne znam čemu drama, to je život....idemo dalje....

VI
vidum
14:10 08.02.2023.

Predosjećao što će se dogoditi? Netko tko godinama boluje od neizlječive bolesti?