Opasnost od koronavirusa

Čilić je već u Kaliforniji, ali razmišlja o povratku

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Marin Čilić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Marin Čilić
10.03.2020.
u 17:19
Indian Wells i Miami mogli bi se odigrati u terminima Pekinga i Šangaja, dakle nakon US Opena
Pogledaj originalni članak

O brojnim otkazanim sportskim priredbama u Kini (SP u dvoranskoj atletici, formula 1...), već smo pisali, ali sad su došli na red i sportski događaji u drugim zemljama, najviše u Italiji.

Vlada je željela otkazati utakmice nogometne Serie A, ali u njoj se vrti previše novca (najviše od TV prava) pa je prvenstvo nastavljeno, ali se utakmice igraju bez gledatelja.

Za sličnim rješenjima posegnuli su i u Grčkoj, Sloveniji, Češkoj; bez gledatelja će igrati i PSG i Borussia (D) u Ligi prvaka. Još ranije je odlučeno da će se na praznom stadionu sučeliti Valencia i Atalanta jer gosti dolaze iz Bergama koji se nalazi u Lombardiji, epicentru epidemije koronavirusa u Europi.

A jučer je sportski svijet, posebno njegov teniski dio, uzdrmala vijest iz SAD-a gdje je otkazan i veliki turnir u Indian Wellsu, koji je trebao početi ovaj tjedan.

Ne zalažemo se za to, sportskim novinarima to sigurno nije u interesu, ali bojimo se da tek slijedi cijela serija otkazivanja velikih sportskih događaja. Ako se opasni virus uskoro ne obuzda, u pitanje će doći i Europsko nogometno prvenstvo, pa i krunski događaj godine – OI u Tokiju.

No vratimo se Indian Wellsu. Tenisači i tenisačice su ogorčeni, između ostaloga ostaju i bez 10 milijuna USD nagrada. Neki su bili i prosti, poput Belgijke Kirsten Flipkens (“Koji k... radite?”), ali pogodilo je to i Nadala.

– Svi smo ovdje i odlučujemo o tome kako dalje. Jako sam tužan zbog svega što se događa. Nadam se da će vlasti uskoro pronaći neko rješenje – izjavio je Rafa.

A Jamie Murray, stariji brat poznatijeg Andyja, smatra da to nije dobar znak.

– Ne sluti na dobro za ATP Tour ako je Indian Wells otkazan zbog jednog potvrđenog slučaja u Coachella Valleyu. Broward County, dom Miami Opena, ima i više potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Monte Carlo je blizu granice s Italijom, koja je “zatvorena”. Što će biti Mastersom u Rimu, Roland Garrosom, Wimbledonom?! – napisao je Jamie na Twitteru.

U Miamiju je već otkazan jedan glazbeni festival (Ultra Music) koji se trebao održati 25. ožujka, što znači da će i turnir koji je na rasporedu od 23. ožujka do 5. travnja biti u velikoj opasnosti.

“Velika je vjerojatnost da će se Mastersi u Monaku i Rimu otkazati jer se nalaze na područjima na kojima je koronavirus prilično raširen. S druge strane, Madrid ne bi trebao biti upitan ako se situacija u Španjolskoj ne pogorša”, objavila je jučer Marca dodavši: “Svi turniri u Kini pod velikim su upitnikom pa bi se Indian Wells i Miami možda mogli odigrati u terminima Pekinga i Šangaja, tj. nakon US Opena.”

Među onima koji su već stigli u Kaliforniju nalaze se i Marin Čilić i njegov novi trener Vedran Martić. Kako je i Miami upitan, iz Marinova tabora doznajemo da je veća mogućnost da se oni ubrzo vrate u Hrvatsku nego da u Americi čekaju Miami...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.