Tomislav Butina u belgijskom Bruggeu proveo je prekrasne dane karijere

Butina: Ofenzivni su, doma rijetko gube

Foto: 'Marko Lukunic/Vecernji list'
Butina: Ofenzivni su, doma rijetko gube
28.08.2010.
u 08:04
Villareal je u financijskoj krizi pa je pomladio momčad, dok su najjači adut solunskog PAOK-a divlji navijači.
Pogledaj originalni članak

Osim u Dinamu, Tomislav Butina najljepše dane karijere proveo je u Bruggeu...

– Uspomene na belgijske dane su prekrasne, osvojio sam s Bruggeom jedan naslov prvaka, jedan kup i tri superkupa. Nakon mog odlaska, više nisu osvajali naslov, ali stalno su u vrhu – govori naš bivši reprezentativni vratar koji je odnedavno u mirovini.

Kakav je današnji Brugge?

– Ne poznajem baš dovoljno tu momčad, znam da Perišić igra odlično. Ove su sezone lošije startali u prvenstvu, malo me začudilo što su doma izgubili od Mechelena, jer doma rijetko gube. Očito ih je zahvatila neka kriza. No, u Europi uvijek igraju dobro, pokazale su to i utakmice s Dinamom iz Minska. Brugge je momčad koja igra ofenzivni nogomet i može im se parirati, s njima se može igrati. Ali, na višoj razini od one u hrvatskoj ligi – kaže Butina.

Zanimljivo, hrvatski su nogometaši uvijek ostavljali opipljiv trag u Bruggeu...

– Točno je, velik su posao u Bruggeu napravili još Mario Stanić, Robert Špehar i Boško Balaban, a sada zabija Ivan Perišić. U Bruggeu vole Hrvate, mene je posebno veselilo što je na našim domaćim utakmicama, kad sam ja igrao, uvijek bilo 10-15 hrvatskih zastava – rekao je Butina o Bruggeu i dodao riječ-dvije o PAOK-u:

– Njihov su najjači adut divlji navijači! Kad sam bio u Olympiakosu, suigrači su mi uoči utakmice u Solunu rekli "a sad ćeš upoznati pakao"! Mislio sam si, pustite te priče, prošao sam svašta. No, kad sam izašao na teren, najradije bih pobjegao natrag u svlačionicu! To je prestrašno – opisuje Butina navijače kluba koji se "pobratimio" s beogradskim Partizanom. Imaju i iste, crno-bijele dresove.

A o Villarealu nam je pričao Alen Peternac:

– To je svakako jedna od najboljih španjolskih momčadi, međutim u financijskoj su krizi pa su morali osjetno pomladiti momčad, povukli su čak sedmoricu igrača iz svoje druge momčadi, u kojoj im najviše igraju juniori. No, unatoč svemu, Villareal je favorit ove skupine – smatra Peternac.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

KA
Kamikaza747
09:10 28.08.2010.

Mislim da se svašta može dogoditi, mogu biti prvi kao i zadnji al bojim se da bez prave podrške bi čisto lako mogli biti zadnji jer sve su to klubovi iz jačih liga i vrijednost dinama na transfermarktu je daleko manja od svih ostalih klubova u skupini jedina prednost je ta da je dinamo jedini prvak tak da bi trebali imati motiv više

BA
balic34
09:54 28.08.2010.

Protivnici po mjeri da se napuni stadion, da se gleda dobar nogomet, da stasaju mladi igrači! Svi na maksimir!

VE
Velikogoričan56
08:09 28.08.2010.

Eto, ipak i Dinamovi suparnici nisu s Marsa, moze se s njima igrati, pa ako sto bude dobro, ako bude lijepih utakmica svi cemo biti zadovoljni