BROJKE SU JASNE

Busquets zarađuje najviše, Rakitić i Iniesta igraju puno, ali najbolji je Xavi

Foto: Reuters/PIXSELL
Busquets zarađuje najviše, Rakitić i Iniesta igraju puno, ali najbolji je Xavi
19.02.2015.
u 18:26
Luis Enrique želio je na početku sezone poslati Xavija u Katar, na "groblje velikih nogometaša". Sad mu je vjerojatno drago da to nije učinio.
Pogledaj originalni članak

Legendarni Barcin veznjak Xavi Hernandez prije dva tjedna napunio je 35 godina, ali statistički još uvijek je najbolji Barcelonin veznjak.

U pokeru Barceloninih veznjaka Xavi, Rakitić, Iniesta, Busquets, upravo je on stvorio najviše prilika, čak 31. Raketa i Xavi obojica su dosad u Primeri asistirali četiri puta, ali legenda katalonskog diva provela je 250 minuta manje na travnjaku od hrvatskog reprezentativca.

- Andres Iniesta zadnji put je krivo dodao u juniorima - rekao je Robert Prosinečki, no ta izjava nije daleko od istine ni u Xavijevom slučaju.

Dirigent Barcinog veznog reda u tekućoj sezoni točno je dodao 93 posto od ukupno 1,124 dodavanja. Po utakmici u prosjeku doda 90 lopti, čak 11 više od drugog najboljeg, našeg Ivana Rakitića. Barcelona je ponudila novi ugovor Sergiju Busquetsu zato jer je španjolski reprezentativac praktički nezamjenjiv na poziciji zadnjeg veznog, sin bivšeg Barcinog golmana Carlesa Busquetsa proveo je najviše na travnjaku, a prednje pozicije u veznoj liniji rezervirane su za Rakitića, Iniestu i Xavija. Statistika pokazuje kako je ove sezone ofenzivno najbolji upravo najstariji - Xavi.

Luis Enrique želio je na početku sezone poslati Xavija u Katar, na "groblje velikih nogometaša". Sad mu je vjerojatno drago da to nije učinio jer je Iniesta često ozlijeđen, a Xavi je dokazao kako ima još mnogo toga za ponuditi vrhunskom nogometu.

>> Busquets u sudačkoj nadoknadi spasio Barcelonu, Messi pogođen bocom u glavu

>> Pogledajte statistiku svih Barcinih veznjaka na Goal.com

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.