legenda u mirovini

Božo Sušec brisan je sa svih događaja: EP-a, ZOI-ja i SP-a!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Božo Sušec brisan je sa svih događaja: EP-a, ZOI-ja i SP-a!
19.01.2010.
u 11:00
Posljednji Sušecov zadatak kao komentatora HTV-a bio je nedavni turnir rukometnih reprezentacija u austrijskom Wiener Neustadtu.
Pogledaj originalni članak

Legendarni HTV-ov sportski komentator Božo Sušec (64) ipak neće nastaviti suradnju s matičnom kućom ni kao vanjski suradnik, nakon što je nedavno prihvatio odlazak u tzv. poticajnu mirovinu.

Sušec, za kojega se nagađa da je od HTV-a dobio 300.000 kuna otpremnine, neočekivano je brisan sa svih velikih sportskih događaja ove godine: EP-a rukometaša u Austriji, ZOI-ja u Vancouveru, te nogometnoga SP-a u JAR-u. Iako je bio nositelj projekta u Africi i već dva puta na radnim sastancima u Johannesburgu, neće ići na svoje šesto svjetsko prvenstvo. Barem ne kao komentator HTV-a.

Razočarani Božo Sušec nije bio voljan komentirati svoj najnoviji status. Rekao je tek da se "još uvijek bori i nada da bi se stvari možda mogle promijeniti", iako izgleda za to zapravo nema. Naime, v.d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić zabranio je suradnju sa svima koji su prihvatili poticajnu mirovinu. Sušec ne smije raditi čak ni za Hrvatski radio, za koji je prošle godine komentirao SP rukometaša u Hrvatskoj.

Božo Sušec u bogatoj je novinarskoj karijeri bio na čak 18 olimpijskih igara, na svima od Montreala 1976. godine, i bio je zaštitni znak HTV-ove sportske redakcije.

Njegov posljednji zadatak kao komentatora HTV-a bio je nedavni turnir rukometnih reprezentacija u Wiener Neustadtu.

Utakmice rukometnoga EP-a u Austriji za HTV komentirat će Drago Ćosić, Željko Vela i rukometni stručnjak Velimir Kljaić.

A za ZOI u Vancouveru HTV je akreditirao Dragu Ćosića, Brunu Kovačevića, Ivana Blažička, Miću Dušanovića, Slavka Cvitkovića, Marka Šapita i Lanu Banely.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OB
-obrisani-
11:35 19.01.2010.

Sušeca sam cijenio kao vrhunskog komentatora,a uz mnoge ostale sportove,posebno je kvalificiran za rukomet.No,nije u redu da je prihvatio debelu otpremninu,iako mu fali samo 1 godina do mirovine jer ima 64god.,a sad bi još i kruha preko pogače.Logički je i korisno,umjesto njega zaposliti novog čovjeka,a ne dozvoliti nekima da jašu na dva konja.

OD
otac_domovine
11:43 19.01.2010.

Ovo je sretan dan. Nakon svih baljezgarija koje je ovaj izgovorio o Červaru sretan sam što ga više neću morati gledati i slušati. Zbogom Božo i ne vraćaj se.

OB
-obrisani-
12:13 19.01.2010.

Lakomost obitelji Sušec doista je za Guinnessovu knjigu rekorda. Na sreću, ravnatelj je zaustavio nastavak pomame za sinekurama na račun hrvatskih sportskih pretplatnika. Još da maknu onoga nesposobnjakovića Sašu...