UKUPNO 31.

Bogdanovića kao prvog "picka" druge runde uzeli Netsi

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Bogdanovića kao prvog "picka" druge runde uzeli Netsi
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
24.06.2011.
u 12:16
Hrvatskog reprezentativca prvo je odabrao Miami Heat, proslijedili su ga Minnesoti, da bi na kraju završio u New Jerseyju
Pogledaj originalni članak

Nagađalo se da bi ga Portland Blazersi mogli uzeti kao 21. "pick", no Bojan Bogdanović ipak nije "skinuo" Planinića i Bagarića na sinoćnjem NBA draftu. No, nije loše ni prošao! Turneja po raznim američkim kampovima koju je odrađivao posljednjih dana donijela je rezultat. Miami Heat mladog je Mostarca izabrao odmah na početku druge runde i učinio ga ukupno 31. "pickom".

Uslijedila je trostruka razmjena na relaciji Miami-Minnesota-New Jersey te je, još uvijek neslužbeno, hrvatski bek šuter u "vlasništvu" Netsa gdje se i održao ovogodišnji izbor i pod čijim je krovom Bojan trenirao samo dan ranije.

Bivšeg igrača Cibone, i novopečenog suigrača Roka Ukića u Fenerbahčeu nahvalili su američki mediji, no bez da su se malo bolje raspitali tko bi im to mogao doći u ligu.

''Nije sigurno kada će se Bogdanović moći pridružiti Netsima s obzirom na to da je još uvijek pod ugovorom s Cibonom, ali sigurno je da će jednom biti iznenađenje kako je ovaj 22-godišnjak izabran tek u drugom krugu drafta'', piše jedan američki portal.

Skaute je, stoji u tekstu, oduševio fantastičnom igrom u Euroligi. Nisu zaboravili ni na SP u Turskoj kada je Mostarac njihovoj reprezentaciji sam ubacio 17 koševa. Dok neki misle kako je još uvijek igrač Cibone, ugledni Wall Street Journal raspisao se o statistikama u sezoni za turski klub koju Bojan još nije odigrao.

''Ubacivao je prosječno 18 koševa za Fenerbahče u prošloj sezoni, a s obzirom na to da je još pod ugovorom, možda u NBA-u neće moći zaigrati do 2012. godine.''

Prvi "pick" drafta 19-godišnji je playmaker Duke Kyrie Irving kojeg su uzeli Cavaliersi, Minnesota je odabrala Derricka Williamsa (20) iz Arizone. Treći po redu izabran je turski centar Enes Kanter (19), koji je završio u Utah Jazzu.

NBA draft, 2011. godina.

1. Kyrie Irving (19), Cleveland Cavaliers

2. Derrick Williams (20), Minnesota Timberwolves

3. Enes Kanter (19), Utah Jazz

4. Tristan Thompson (20), Cleveland Cavaliers

5. Jonas Valančiunas (19), Toronto Raptors

6. Jan Vesely (21), Washington Wizards

7. Bismack Biyombo (18), Charlotte Bobcats

8. Brandon Knight (19), Detroit Pistons

9. Kemba Walker (21), Charlotte Bobcats

10. Jimmer Fredette (22), Sacramento Kings

...

31. Bojan Bogdanović (22), New Jersey Nets

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MO
moviefreak
12:39 24.06.2011.

Ako hoćete gledati najnovije filmove online posjetite www.moje-kino.netai.net ! Ne treba ništa platiti, niti se registrirati... :) Filmovi su doslovno novi, tek došli u hrvatsku! Aha da, i imaju TITLOVE (na hrvatskom :P) www.moje-kino.netai.net - odlična stranica!

PI
Pijanec
12:47 24.06.2011.

Bojan bi mogao postati stabilan NBA igrac. Ima fizicke predispozicije, jos ce sigurno napredovati u sljedecih godinu-dvije