DOBAR POČETAK

Bočkaj nakon prvog gola u dresu Dinama: Došao sam pun samopouzdanja, dajem sve od sebe

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Bočkaj nakon prvog gola u dresu Dinama: Došao sam pun samopouzdanja, dajem sve od sebe
17.01.2022.
u 07:00
Plavu su pobijedili Koper 4:2 i to je drugo slavlje u isto toliko utakmica tijekom priprema.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je odigrao svoju drugu utakmicu na pripremama u Rovinju, nakon 2:0 pobjede nad Olimpijom suparnik mu je bio drugoplasirana momčad slovenske lige Koper i plavi su...

Napomenimo da su za Koper, među ostalima, igrali nekadašnji igrači Dinama i Lokomotive Marko Đira i Karlo Bručić. Dinamo je igrao u sastavu: Zagorac – Theophile, Lauritsen, Franjić – Ristovski, Gojak, Bulat, Ivanušec, Menalo – Andrić, Jurić, dok je u drugom poluvremenu igralo novih 11: Livaković – Dilaver, Šutalo, Perić – Špikić, Mišić, Ademi, Tolić, Bočkaj – Oršić, Petković.

Bulat zabio i asistirao

Prvu priliku imao je Koper, Jašaragić je iskoristio lošu obranu Dinama, bio je sam pred vratarom Zagorcem, ali pucao je pokraj vrata. Plavi su to brzo kaznili i već u 11. minuti poveli. Ivanušec je dodao loptu kroz dva suparnička igrača, Marko Bulat iskosa je s lijeve strane desnom nogom opalio pod prečku. No nije dugo trajalo vodstvo plavih, nakon slobodnog udarca visoki Colley, igrač iz Gambije, skočio je više od Theophilea i matirao Zagorca za 1:1 u 15. minuti.

Na odmor se otišlo s 2:1 prednosti plavih, strijelac prvog pogotka Marko Bulat ubacio je i pronašao Komnena Andrića, koji je glavom precizno i neobranjivo pogodio u 42. minuti.

U nastavku je Dario Špikić ukrao loptu Slovencima i sa 16 metara neobranjivo pogodio suprotni kut u 59. minuti za 3:1 vodstvo Dinama. No Koper je smanjio zaostatak pogotkom Čeha Jana Kubale u 66. minuti. Za konačnih 4:2 sjajno je prošao pa opalio i pogodio Petar Bočkaj u 90. minuti.

– Dobro smo se istrčali, nije bilo lako jer je jedna strana terena bila zaleđena. Došao sam pun samopouzdanja u Dinamo i dajem sve od sebe da što bolje krenemo u prvenstvo – kazao je Bočkaj, a zadovoljan prikazanim bio je i trener Željko Kopić.

Debi Grgića na Poljudu

U isto vrijeme u Splitu je Hajduk bio domaćin Širokom Brijegu, petoplasiranoj momčadi Bosne i Hercegovine. Splićani su poveli nakon što je Ivan Dolček sve napravio sam, osvojio loptu, prošao dva suparnička igrača i u 25. minuti pogodio za 1:0. No vodstvo je kratko trajalo, bivši igrač Hajduka Tonći Mujan glavom je samo minutu kasnije pogodio za 1:1. Do pobjede je Hajduk došao nakon što je Livaja pogodio vratnicu čim je ušao, a onda u 72. minuti asistirao Brkljači za 2:1.

Hajduk je igrao u sastavu: Kalinić – Čolina, Dimitrov, Simić, Melnjak – Vuković, Atanasov – Brkljača, Krovinović, Dolček – Mlakar (još su igrali Fosatti, Katić, Biuk, Elez, Pukštas, Lovrencsics, Livaja, Perić i Lazar, a debitirao je od 60. minute novi igrač Hajduka Lukas Grgić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.