TRAKAVICA U DINAMU

Bjelica otkrio je li ucijenio Olma, Španjolac je u vrlo neugodnoj poziciji

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dani Olmo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Dani Olmo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Dani Olmo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Dani Olmo
11.01.2020.
u 07:04
Olmo je u četvrtak poslije podne doputovao u Zagreb, a jučer je već bio na raspolaganju treneru Bjelici, vratio se na maksimirski travnjak i odradio planirane treninge
Pogledaj originalni članak

Kad imate igrača koji je vruća roba na nogometnom tržištu i kad takav dobije dva dana odmora više od ostalih igrača, jasno je da mnogi prvo pomisle da je uzrok tome možda mogući transfer.

No, razlog za “kašnjenje” Olma na pripreme nije bila moguća realizacija transfera, od trenera Bjelice dobio je dva dana odmora dulje jer je prošlo ljeto imao najkraći odmor od svih plavih, igrao je za mladu španjolsku vrstu na Europskom prvenstvu do samoga kraja i okitio se naslovom europskog prvaka.

Foto: Reuters/Pixsell
Dani Olmo
Foto: Reuters/Pixsell
Dani Olmo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dani Olmo

Tako je Olmo u četvrtak poslije podne doputovao u Zagreb, a jučer je već bio na raspolaganju treneru Bjelici, vratio se na maksimirski travnjak i odradio planirane treninge.

Ne želi 1,2 milijuna eura

Dinamo se u ponedjeljak seli u svoju novu dvotjednu bazu, u Rovinj, gdje će obaviti glavni dio priprema za proljetni dio sezone.

Kako zasad stvari stoje, Olmo će u ponedjeljak biti u autobusu plavih. Naravno, pitanje hoće li ostati do kraja priprema ostat će otvoreno tijekom boravka u Rovinju. Ne bi bio prvi koji odlazi iz Dinama usred zimskih priprema.

Španjolski reprezentativac zapravo je u vrlo nezgodnom položaju, želio bi otići u jaču ligu i u veći klub. I sam je izjavljivao da je njegov ciklus u Dinamu završen!

I ne bi mu Dinamo pravio probleme pri odlasku kad bi za njega stigla odgovarajuća ponuda. No, dosad je stigla ponuda Borussije (M), ali 16 milijuna eura nije ni blizu iznosu koji Dinamo za Olma očekuje, a pogotovo to nije navodna ponuda Barcelone od 10 milijuna eura Dinamu na račun odštete.

Olmo na stolu već dugo ima ponudu Dinama za potpisivanje novog ugovora s izrazito visokom plaćom (godišnje oko 1,2 milijuna eura neto). No, Olmo je nije potpisao i sad bi se svi zajedno, Olmo i Dinamo, mogli naći u pat-poziciji koja sigurno nije ni dobra ni zdrava.

Olmu novim ugovorom s plavima ne bi bila zaključana vrata mogućeg transfera, Dinamo bi ga pustio u svakom trenutku kad dođe ponuda bez obzira na ugovor, a plavi bi se osigurali, ne bi mogli Olma izgubiti za manje novca od očekivanog. A odšteta neće rasti kad na ljeto uđe u zadnju godinu ovog važećeg ugovora, a sljedeće zime već bi mogao dogovoriti transfer, i to bez odštete plavima.

Nezadovoljan igrač nije dobar

Olmo je Dinamov projekt, ali ako se ne transferira ove zime ili ne potpiše novi ugovor, jasno je da će ga plavi manje koristiti na proljeće. Logično je da Bjelica na toj poziciji uigrava druge igrače za ono što momčad čeka na ljeto.

A u tom slučaju Olmo bi igrao manje, bio bi manje i na sceni u našoj “maloj” ligi, kako ju je Olmo nazvao, i još bi teže izborio odlazak na Europsko prvenstvo s A-reprezentacijom Španjolske, a to mu je veliki cilj.

– Nisam ucijenio Olma, potpiše li novi ugovor, oko njega gradit ćemo momčad i na proljeće, a ako ode, imamo igrače koji ga mogu dostojno zamijeniti, kao što su Ivanušec, Majer, Gojak... – kazao je Nenad Bjelica.

U svakom slučaju, tu situaciju treba što prije riješiti jer nije dobra ni za Dinamo ni za Danija Olma. Koliko god je Olmo sjajan igrač koji momčadi daje dimenziju više i oduševljava svojim partijama, pogotovu u europskim utakmicama, za sve bi bilo najbolje da dođe odgovarajuća ponuda i da se transfer realizira već ove zime.

Ovako svi žive s nekakvim nepoznanicama, Bjelica mora znati na koga i koliko može računati na proljeće, pogotovu kao pripremu za ljeto i novi napad na Ligu prvaka, a Olmo želi ići u nove i veće izazove pa mu ostanak sigurno ne bi lako pao. A nezadovoljan igrač nije dobar igrač.

Prvi radni dani u ovim pripremama su iza igrača Dinama, a danas igraju i prvu utakmicu u 2020. godini. Suparnik im je mađarski prvoligaš ZTE iz Zalaegerszega, trenutačno pretposljednji u mađarskoj ligi. Utakmica se igra u 14 sati na glavnom maksimirskom travnjaku, ali nije otvorena za javnost.

Priliku bi trebali dobiti gotovo svi Dinamovi igrači jer je dogovoreno da se prvo poluvrijeme igra uobičajenih 45 minuta, a drugo će potrajati 60 minuta pa će treneri moći isprobati cijeli igrački kadar.

Igrači i stručno vodstvo plavih u četvrtak su bili na predavanju o korištenju VAR tehnologije, a danas plavi igraju i prvu utakmicu uz tu tehnologiju pa će se i u praksi uvjeriti kako to funkcionira, bude li uopće potrebe i situacija da se ta tehnologija upotrijebi.

U nedjelju su plavi slobodni, a u ponedjeljak odlaze u Rovinj.

>> Pogledajte kako su u Dinamu proslavili Olmov poziv u španjolsku reprezentaciju

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DE
deziderio
09:18 11.01.2020.

Samo se vi sekirajte i spekulirajte koliko god zelite. Nevjerojatna je briga oko Olma i Dinama. Radi se o klubu visoke kvalitete i igracu sa svijetlom buducnoscu. Dogovoriti ce se oni bez brige. Bjelica je trener kojeg bi svaki klub pozelio i zna sto radi. Dinamu je osigurano biti prvak jos puno godina zeljeli to protivnici ili ne. .

TA
Tag
10:05 11.01.2020.

Ipak je sve u lovi, realno bi bilo da potpise novi ugovor, na taj nacin bi pomogao klub, a istovremeno bi igrao za puno vise novaca, a ako bi stigla dobra ponuda uvijek bi mogao otici, jos je mlad, ima vremena

OL
Oldmarinero
12:57 11.01.2020.

Sve će se to riješiti, bez brige, 45 milja samo što nije sjelo, ako ne vjerujete pitaj te Olivarija, on mi je svjedok.