ŠPANJOLSKA

Bivši nogometaš uhićen zbog sumnji na povezanost s ETA-om

Foto: Arhiv VL
Bivši nogometaš uhićen zbog sumnji na povezanost s ETA-om
15.04.2010.
u 20:50
Iker Sarriegi, bivši nogometaš baskijskoga nogometnog kluba Real Sociedada iz San Sebastiana, zadržan je u pritvoru nakon što je uhićen zajedno s još devetoricom aktivista ETA-e.
Pogledaj originalni članak

Baskijska separatistička organizacija (ETA) društvena je skupina koja se za samostalnost Baskije bori često i nezakonitim metodama, a Sarriegi, koji od igračkog umirovljenja radi kao odvjetnik, branio je i brani mnoge njezine pripadnike.

Iza rešetaka je završio nakon operacije koju je poduzela španjolska žandarmerija.

Sarriegi je za Real Sociedad igrao braniča od 1997. do 2003. godine, kada se povukao zbog ozljede koljena u 30. godini života. Te je sezone sastav iz San Sebastiana završio Primeru na drugom mjestu.

Trenutačno su Baski, deset kola prije kraja prvenstva, vodeći na ljestvici druge španjolske lige i vrlo dobro kotiraju za povratak u Primeru.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.