Hajduk

Bijelima se Vranješ čini potrebnijim od Ibričića

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
Bijelima se Vranješ čini potrebnijim od Ibričića
27.12.2009.
u 19:09
Transfer reprezentativca BiH donio bi financijsku stabilnost te novac za Juricu Vranješa, koji bi pokrio najdeficitarniju poziciju zadnjega veznog igrača.
Pogledaj originalni članak

Ishod pregovora Hajduka s Juricom Vranješom trebao bi biti poznat u ponedjeljak ili idućih dana, a da je sam igrač odlučivao, sve bi bilo gotovo još u nedjelju.

– Što se mene tiče, ja sam 100 posto u Hajduku. Nisam još osobno razgovarao s ljudima iz kluba, no ono što smo zaključili u telefonskom razgovoru obećava – rekao je jučer Vranješ.

Vranješ želi igrati

Osnovni motiv njegova dolaska u Hajduk kontinuirani su nastupi. U Werderu sjedi na klupi ili tribinama, što želi prekinuti.

– Već mi je 29 godina, želim igrati. A motiv je i povratak u Hrvatsku. Imam i nekih drugih ponuda, no radije ću izabrati dolazak u Hajduk nego u neki manji strani klub – objašnjava Vranješ.

No, za svaki dogovor potrebno je dvoje, tako i Vranješev dolazak treba amenovati vodstvo kluba. Svaguša i ostali koji će pregovarati s Vranješem dobili su smjernice od Nadzornog odbora koji se sastao prošli tjedan. Prva i osnovna stavka jest da Vranješ dođe bez odštete. Iako se njegova vrijednost procjenjuje na milijun eura, Hajduk ne može platiti ni dvostruko manji iznos. Nadaju se ipak da bi ga Werder mogao pustiti besplatno.

Ako se u obzir uzme i to da će bijeli razgovarati s najplaćenijim igračima o smanjenju njihovih ugovora, a nekima će ponuditi i raskid, teško je vjerovati da će pred Vranješa staviti izdašnu ponudu. A neće ni on sam doći u Hajduk za "male pare", tako da će biti potrebna popustljivost i elastičnost na obje strane. Hajduk je skloniji Vranješu ponuditi nešto manja fiksna primanja, ali i mogućnost da premijama zaradi mnogo više.

Ibrin transfer kao spas

No ipak bi njegovo dovođenje prošlo znatno bezbolnije kada bi Hajduk uspio prodati Senijada Ibričića. Zainteresiranih za njega ima, nekoliko puta pratili su ga izaslanici Blackburna i drugih klubova, no konačna ponuda nikako da dođe na Poljud. Četiri-pet milijuna eura, koliko se Hajduk nada zaraditi Ibričićevom prodajom, znatno bi popravilo financijsku situaciju u klubu. Mada je Ibro ove jeseni bio najbolji igrač bijelih, Hajduk ima igrača koji bi njega mogli zamijeniti. No za Skoku i Andrića, par defenzivnih veznih, zamjene gotovo i nema. Kreši Ljubičiću Reja, čini se, ne vjeruje previše, Brkljača je posuđen Cagliariju. Zato je Vranješev dolazak ključan za Hajduk i ambicije bijelih da osvoje Kup i primaknu se Dinamu u prvenstvu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.