razbili lokose

Bijeli briljirali pred skautima Chelseaja. Ivković: Moramo brzo učiti!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.08.2014., Stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 04. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Tomislav Ivkovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
10.08.2014., Stadion Kranjceviceva, Zagreb - MAXtv Prva liga, 4. kolo, NK Lokomotiva - NK Hajduk. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
11.08.2014.
u 10:16
Ivković
: Cijeli tjedan sam upozoravao svoju momčad, bila je to čudna utakmica
Pogledaj originalni članak

Imali su jučer u čemu uživati skauti Milana, Verone i Chelseaja koji su pohodili Kranjčevićevu. Hajduk je u četvrtom kolu Prve HNL uvjerljivo (5:2) svladao Lokomotivu. Pregršt pogodaka, akcija, poteza obilježili su utakmicu koja s pravom može ući u red najboljih u zadnjih nekoliko sezona HNL-a. Nakon samo 1,35 minuta bilo je 1:1. Hajduk je poveo nakon prekrasnog pogotka Jeana Kouassija. Bjelokoščanin će ući u povijest kao strijelac jednog od najbržih pogodaka u povijesti naše lige. I to još kakav pogodak. Sjajno je zahvatio loptu s ruba šesnaesterca i pogodio suprotne rašlje.

Nezadrživi Kouassi identičan pogodak zabio je i u drugom poluvremenu. Brzo se vratila Lokomotiva Mišićevim pogotkom, no jučer je Hajduk imao sjajno raspoloženog Sandra Gotala, koji je u samo dvije minute (18. i 20.) pogurao Hajduk prema pobjedi. Pet komada primila je momčad Tomislava Ivkovića pojačana Antom Rukavinom i Jerkom Lekom. Još su na kraju dobro i prošli jer ono što je dvaput promašio Anton Maglica konkurira za rubriku "vjerovali ili ne".

Još će Tomislav Ivković čekati pobjedu protiv Igora Tudora.

- Bila je to neobična utakmica. U četvrtak je moja momčad u Europskoj ligi imala strahovito pražnjenje. No, bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili Lokomotivu - istaknuo je Igor Tudor.

Dobar dojam ostavio je i mladi Nikola Vlašić koji je demonstrirao moć i odigrao sjajnu partiju. Hajdukova pobjeda izgleda uvjerljivo, no treba uzeti u obzir i činjenicu da su od 45. minute, nakon drugog žutog kartona Marka Pajača, igrali s igračem više.

- Upozoravao sam cijeli tjedan da će biti važno da imamo pozitivan rezultat. Znali smo da će povoljan rezultat umornog Hajduka održavati do kraja. To nam se i dogodilo. Bila je to čudna utakmica. Crveni karton Pajača usmjerio je utakmicu. S deset igrača nismo mogli uloviti 1:3, iako smo došli u situaciju da smanjimo na 3:4. Moramo jako brzo učiti na pogreškama. Dolaskom Leke i Rukavine naša igra će se promijeniti. Bit će to puno bolje kada se oni priviknu - istaknuo je Ivković.

Vrijedi također istaknuti i izvedbu Jana Doležala u dresu Lokomotive. Odigrao je zadnjih pola sata i iskazao se s nekoliko sjajnih proigravanja i driblinga. Posebno lijepo je petom uposlio Pavičića u 86. minuti koji je sam izišao pred Kalinića. Vratar bijelih i jučer se istaknuo s nekoliko sjajnih intervencija.

>>Kakva utakmica! Hajduk 'petardom' uništio Lokomotivu

>>Del Piero dolazi u Hajduk? Navijači mu zatrpali Facebook profil

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DI
dinamojavolim
13:15 11.08.2014.

ivica pa mozda su tudora dosli gledat:)

I0
ivica_01
12:18 11.08.2014.

jakih li momčadi,lokomotiva umjetno stvorena,hajduku maloča glavni igrač,Haha...imaju skauti šta i gledat

Avatar mohito
mohito
13:30 11.08.2014.

pa sad da je hajduk bas razbil lokose i nije - obzirom da su igrali skoro cijelu tekmu s igracem manje i zapucali par zicera i jos ih stisli dobar dio drugog poluvremena, uz malo srece i da sudan ne sudi svako padanje hajdukovaca u sesnajstercu, moglo je i drugacije zavrsit…ali nek se dole vesele, nemaju cesto priliku osim kad dinamo popusi neku euro tekmu...