ODLAZAK U SEVILLU

Barcelona priredila oproštaj Rakitiću: Odlazim sretan, ovo je bilo jedinstveno iskustvo

Foto: ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Barcelona priredila oproštaj Rakitiću: Odlazim sretan, ovo je bilo jedinstveno iskustvo
02.09.2020.
u 12:28
- Teško je odabrati samo jedan trenutak, ali ako moram birati to je gol u finalu Lige prvaka u Berlinu. Sjećam se i prvog naslova, Kupa Kralja. Vrlo sam sretan i ponosan zbog svega što sam napravio u Barceloni - rekao je Rakitić
Pogledaj originalni članak

U ovim teškim vremenima za klub Barcelona je napravila hvalevrijedan potez priredivši "oproštajku" jednom od svojih glavnih igrača u proteklih šest godina, hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću (32) koji će svoju nogometnu karijeru nastaviti u svojem omiljenom klubu, klubu u kojem se izdignuo u nogometnu stratosferu, Sevilli. 

Od ljeta 2014. godine do ovog ljeta Rakitić je došao na četvrto mjesto po broju nastupa u povijesti kluba kad su u pitanju stranci. U redovima Barcelone osvojio velikih 13 trofeja, odigrao 310 utakmica i zabio 36 golova uz 36 asistencija. Valja istaknuti i da je kreator i najboljeg pogotka Lige prvaka za sezonu 2018./19. kad je zabio onaj nevjerojatan volej protiv Tottenhama.

Sevilla je, podsjetimo, Barceloni za transfer isplatila 1.5 milijuna eura uz devet milijuna eura eventualnih bonusa.

- Osvajati sve naslove ovdje je bilo jedinstveno iskustvo. Želim se zahvaliti svima koji su to omogućili. Predsjedniku, direktorima, svim trenerima, stručnom stožeru, fizioterapeutima i cijeloj upravi. Nadam se da ste uživali boreći se sa mnom u ovih šest godina, bilo je prelijepih i manje lijepih trenutaka. Zahvaljujem se navijačima koji su uvijek bili ovdje. Lijepo je izaći na teren i čuti da ti skandiraju ime - rekao je Rakitić.

Društvo na posebnoj tiskovnoj konferenciji su mu pravili predsjednik Joseph Maria Bartomeu i sportski direktor Ramon Planes.

Na pitanje o najdražem trenutku Barcelone, Ivan je dao poprilično očekivani odgovor sjetivši se situacije kad se zacementirao u povijest jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu.

- Teško je odabrati samo jedan, ali ako moram birati to je gol u finalu Lige prvaka u Berlinu. Sjećam se i prvog naslova, Kupa Kralja. Vrlo sam sretan i ponosan zbog svega što sam napravio u Barceloni - rekao je Rakitić.

Naravno, uslijedila su i pitanja o crnom periodu Barcelone koji je u posljednjih nekoliko godina, posebice u Ligi prvaka, uzeo veliki zamah. Ivan je, pak, i na negativna pitanja odgovarao maksimalno pozitivno i dostojanstveno, kako i priliči jednom profesionalcu.

- Posljednjih godina bili smo blizu osvajanja Lige prvaka kao i 2015., ali nogomet nekada nema objašnjenje za ono što ti se dogodi. Nekada je stvar u malim detaljima. No Barcelona je Barcelona, najveći klub na svijetu i to se neće promijeniti. Ne sumnjam kako će klub osvojiti još puno titula u budućnosti. Barcelona je kroz godine zaslužila poštovanje.

Sukladno tome, stiglo je pitanje i o 2:8 porazu protiv Bayerna, najvećoj sramoti Barcelone u povijesti kluba.

- Ne želim se fokusirati na zadnju utakmicu. Svi znamo što se dogodilo. Naravno da smo bili ljutiti nakon toga, ali puno puta smo bili na drugoj strani takvog rezultata. No danas je dan kada se prisjećam svih lijepih trenutaka u klubu - govori ponosni Ivan.

Iako to više nije njegov problem jer se sigurno više ne radi o njegovom suigraču, naravno da su ga Španjolci morali upitati i za situaciju oko Lionela Messija.

- Ne znam što će napraviti, trebate njega pitati. Vjerujem da će se naći najbolje rješenje u konačnici.

Na kraju je hrvatski dokapetan dao divan zaključak za svojih uspješnih šest godina u jednom od najboljih klubova na svijetu.

- Nema loših osjećaja jer je mi je bilo toliko lijepo svih ovih godina da je to jedini osjećaj koji imam u sebi. Odlazim sretan. Nadam se da će me pamtiti kao poniznog i normalnog Rakitića. Nadam se da će se sjećati truda koji sam ostavio svih ovih godina - zaključio je novi-stari veznjak Seville.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AM
Ameise
13:27 02.09.2020.

Sad lijepo u Sevillu na svoje mjesto koje te je cekalo. Sretno 😊

DM
Dr.M
17:22 02.09.2020.

sretno Ivane