BELLATOR 190

Alessio ‘Legionarius’ Sakara u borbi za titulu protiv prvaka Rafaela Carvalha, Luka Jelčić u svom Bellator debiju!

Foto: Promo
Alessio ‘Legionarius’ Sakara u borbi za titulu protiv prvaka Rafaela Carvalha, Luka Jelčić u svom Bellator debiju!
06.12.2017.
u 16:40
Bellator 190 ne propustite 10. prosinca, u noći sa subote na nedjelju u 2 sata poslije ponoći UŽIVO na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.
Pogledaj originalni članak

Bellator se sa svojim 190. izdanjem vraća u Italiju gdje će priredbu predvoditi najpoznatiji talijanski MMA borac, Alessio ‘Legionarius’ Sakara u borbi za titulu protiv prvaka Rafaela Carvalha. No sunaslovna borba je još zanimljivija jer u njoj po prvi put u Bellatorov ring kroči jedan od ponajboljih hrvatskih MMA boraca, Luka Jelčić!

Bellator 190 ne propustite 10. prosinca, u noći sa subote na nedjelju u 2 sata poslije ponoći UŽIVO na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

‘Legionarius’ u pohodu na titulu srednje divizije

UFC veteran Alessio Sakara (19-11-2 MMA, 2-0 BMMA) ovog će mjeseca dobiti čast napasti titulu Bellatorove srednje divizije. Rimski ‘Legionarius’ je do sada dvaput nastupio kao Bellatorov borac i to oba puta u Italiji gdje promocija pokušava napraviti svoju bitnu europsku bazu pa su tako odlučili po treći put u godinu i pol organizirati event podno Apenina.

Sakarin ‘score’ je trenutačno 19-11-2, a prije Bellatora je odradio dva nastupa na FFC-u gdje je upisao jednu pobjedu. U borbi prije je zadobio ranu ozljedu te je meč poništen. Najbolju regionalnu promociju je napustio nakon što mu se ukazala prilika u Bellatoru, a čini se kako ga Scott Coker i ekipa jako cijene, budući da je dobio priliku napasti titulu prvaka u svojoj domovini.

Njegov protivnik Rafael Carvalho (14-1, 5-0 BMMA)  tako će po treći puta braniti titulu, a ovaj sjajni MMA borac nije poražen od svog profesionalnog debija 2011. Brazilac je nanizao 14 pobjeda prije negoli je dobio priliku napasti upražnjenu titulu i boriti se s Brandonom Halseyjem kojeg je pobijedio ‘kickom’ u jetru u listopadu 2015. Od tad je titulu branio dvaput protiv nizozemskog udarača Melvina Manhoefa, i to očito vrlo uspješno, iako je prvi puta borbu dobio kontroverznom podijeljenom odlukom, ali je u revanšu ipak uspio sve uvjeriti da je bolji borac kad je nokautirao ‘No Mercyja’.

 

Debitant Luka Jelčić protiv dugogodišnjeg člana promocije

Ponajboljeg hrvatskog MMA borca i FFC prvaka lake kategorije, Luku Jelčića na Bellatoru 190 u talijanskoj Firenci čeka Brandon Girtz (14-7 MMA, 6-5 BMMA), iskusni borac koji je već dvaput predvodio Bellatorove evente nastupom u glavnoj borbi.

Jelčić (10-2 MMA, 0-0 BMMA) je trenutno u nizu od četiri pobjede, uključujući osvajanje pojasa prvaka dvije promocije, FFC-a i irskog TEF-a, čiji je to na kraju bio jedini event.

Njegov protivnik Girtz je trenutno unutar niza od tri poraza i to sva tri u posljednjih godinu dana. Nastupa kombinirano u velter i lakoj kategoriji, a do sada je dvaput pao vagu. Najvažnije pobjede su mu nad bivšim ili sadašnjim UFC borcima, Melvinom Guillardom, Drewom Doberom i Michelom Quinonesom. U srpnju je predvodio Bellator 181 event svojom trećom borbom protiv Dereka Camposa, a na kraju je pravi krvavi rat izgubio nakon što mu liječnici nisu dozvolili ulazak u treću rundu.

Lena Ovchynnikova vs. Alejandra Lara

U ostalim zanimljivim borbama gledat ćemo i ženski okršaj u pero diviziji između Ukrajinke Lene Ovchynnikove (12-4 MMA, 2-0 BMMA) i Alejandre Lare (6-1 MMA, 0-0 BMMA), koja će ujedno i debitirati kao prva Kolumbijka u ovoj promociji.

Prije ovog ženskog okršaja gledat ćemo neporaženog Moldavca Mihaila Nicu (6-0 MMA, 1-0 BMMA) protiv debitanta Carlosa Leala Mirande (10-3 MMA, 0-0 BMMA), a za sve će nas to u uvodnoj borbi zagrijati Gregory Babene (18-11 MMA, 2-0 BMMA) i domaći borac Tony Zanko (1-4, 0-0 BMMA) u svom debiju na Bellatorovoj pozornici.

Bellator 190 ne propustite 10. prosinca, u noći sa subote na nedjelju u 2 sata poslije ponoći UŽIVO na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

Bellator 190

Rafael Carvalho vs Alessio Sakara

Brandon Girtz vs Luka Jelčić

Lena Ovchynnikova vs Alejandra Lara

Mihail Nica vs Carlos Leal Miranda

Uvodna borba:

Gregory Babene vs Tony Zanko

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr