U Beogradu

Zijah Sokolović ima koronavirus, stanje mu se pogoršalo i u bolnici je

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
kazaliste
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Na Velikom Brijunu otvorena Brijunska soba Jamesa Joycea
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
09.11.2020.
u 14:39
Ležim u bolnici. Dobro sam za sada, kratko je u telefonskom razgovoru rekao glumac.
Pogledaj originalni članak

Glumac Zijah Sokolović zarazio se koronavirusom, a prije nekoliko dana stanje su mu se bilo jako pogoršalo i završio je u bolnici u Beogradu, javlja Blic. Na telefonski poziv novinara je odgovorio, ali zvučao je umorno i nije mogao dugo razgovarati te je kazao kako se sada osjeća bolje. 

- Ležim u bolnici. Dobro sam za sada. Moram prekinuti sada i hvala vam najljepša na pozivu - rekao je u kratkom razgovoru glumac.  Prije dvije godina na Brijunima je odigrao svoju legendarnu monodramu “Glumac je... glumac je... je glumac”, koja je tada slavila nevjerojatnih 40 godina neprekidnog igranja i te iste godine je obilježio svojih 50 godina na glumačkoj sceni i tada nam je u razgovoru rekao:

- U kazalištu, u životu glumca, ne postoji vrijeme kroz koje se može ostarjeti. Glumci ne stare! Pero Kvrgić nikad nije ostario. Glumac u jednoj predstavi može igrati lik koji ima 80 godina, a u sljedećem trenutku ili u drugom činu, taj isti lik s 30 godina. Kako bi bilo lijepo kad bi se to moglo i u stvarnom životu. Ali, eto, može se samo u kazalištu i u glumi. A glumac, doduše, s vremenom malo teže pamti tekst, ponekad i u kazalištu nešto mora biti i teško.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
Rogger
14:55 09.11.2020.

Da je u Sarajevu,vijest prenjeli nebi.Zašto?Znamo zašto.