novi detalji

Urednica časopisa o kraljevskim obiteljima otkrila što je Diana rekla Charlesu nakon razvoda

Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell, Reuters/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
01.08.2019.
u 19:55
Prva supruga princa Charlesa rođena je kao Diana Spencer, kći osmog grofa Spencera i njegove supruge Frances Roche.
Pogledaj originalni članak

Detalji iz života o jednoj od najomiljenijih princeza ikada, princezi Diani, i nakon njezine smrti ne prestaju interesirati javnost.

Ingrid Seward, glavna urednica časopisa Majesty, časopisa koji pokriva sve aspekte britanskih, europskih i drugih kraljevskih obitelji širom svijeta, u svojoj knjizi "Kraljica i Diana: Neispričana priča" ispričala je i jedan zanimljivi detalj kojim je otkrila kako se Diana osjećala nakon razvoda s Charlesom.

Par se rastao 1996. godine i tom odlukom šokirao cijeli svijet, a prema nekim izvorima Diana Charlesa navodno nikada nije preboljela. -Diana i Charles nakon potpisivanja razvoda susreli su se u salonu jednog od stanova Kensingtonske palače u kojemu je ona živjela. Sjedili su na žutoj sofi, a ona ga je pitala: 'Zašto se ovo moralo dogoditi?' - piše New Idea.

Foto: PA/Pixsell

Seward je, naime, posljednja osoba s kojom je pokojna princeza imala intervju prije tragične nesreće koju je doživjela 1997. godine. Njezin život ugasio se u automobilskoj nesreći kada je imala samo 36 godina, još uvijek pod nerazjašnjenim okolnostima. Diana i Charles razveli su se 28. studenog 1996. godine, nakon čega je izgubila dio titule te je ostala velška princeza.

Prva supruga princa Charlesa rođena je kao Diana Spencer, kći osmog grofa Spencera i njegove supruge Frances Roche. Njezini roditelji očajnički su željeli sina koji bi naslijedio titulu. Imali su tri kćeri – Saru, Jane i Dianu. Kad su dobili sina Charlesa nakon Diane, odlučili su se razvesti. S princem Charlesom Dianu je upoznala njezina starija sestra Lady Sarah McCorquodale, kojoj se Diana iznimno divila.

Njezina posljednja destinacija bila je Pariz. Poginula je u prometnoj nesreći 31. kolovoza 1997. dok je vozač bježao od paparazza prema tunelu Pont de l’Alma. Milijuni su tugovali diljem svijeta, a posljednji ispraćaj pratilo je više od 30 milijuna Britanaca.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

GU
Gumbar136
21:01 01.08.2019.

pa stara namazana baba ju je dala hbiti.

GU
Gumbar136
21:04 01.08.2019.

pa koje kraljevstvo obična stoka.

LI
liliZG
11:28 02.08.2019.

a što je Charles odgovorio?