Život na vagi

U četiri sezone kandidati su izgubili 2527 kg, a najteži natjecatelj imao je 241,9 kg

Foto: RTL, Pixsell
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
Foto: RTL
19.07.2020.
u 09:00
Alen Abramović na finalnom vaganju imao je čak 86,4 kg manje i tako postao kandidat s najviše izgubljenih kilograma. Sara Sitarić bila je najmlađa kandidatkinja. Ivan Jakubovski s 241,9 kg bio je najdeblji kandidat, Julija Bošnjak jedna je od najstarijih kandidatkinja
Pogledaj originalni članak

Puno odricanja, promjene životnih navika i naporni treninzi omogućili su kandidatima četiri prošle sezone showa “Život na vagi” da konačno postignu svoj cilj – riješe se viška kilograma i žive zdravije. Njihovo iskustvo zacijelo je bilo motiv i novim kandidatima da se prijave u petu sezonu koja se trenutačno snima u pitoresknom slavonskome mjestu Stara Kapela, a dok čekamo trenutak u kojem ćemo upoznati nove natjecatelje RTL-ova showa, prisjetit ćemo se koji su nas kandidati ganuli svojim životnim pričama, tko su bili najmlađi, a tko najstariji kandidati i tko je bio najuspješniji u borbi s viškom kilograma. Sara Sitarić bila je 18-godišnjakinja kada je ušla u show i na prvom vaganju imala je 137,7 kilograma, a na posljednjem vaganju 103 kilograma. Njezina želja prilikom ulaska u show bila je da jednog dana pomaže pretiloj djeci i zato je odlučila smršavjeti kako bi im bila primjer. Zbog svoje težine bila je i žrtva vršnjačkog nasilja i zbog toga je pala i u depresiju.

– Bila sam pala u tešku depresiju i tri godine takva išla u školu slušajući izrugivanja. Debljina me sputala u druženjima, školi, psihičkom zdravlju, samopouzdanju – rekla je Sara kada je počeo show koji joj je uz zdraviju liniju donio i ljubavnu sreću s natjecateljem Marinom Marušićem. Najstarija kandidatkinja u showu je bila Destri Bjelokosić iz Sinja, koja je imala 58 godina kada je prije tri godine ušla u show. Priznala je da su na dobivanje kilograma utjecali razni aspekti – od gubitka majke u prometnoj nesreći do činjenice da ju je suprug varao sa ženom koja je mlađa od njihovih kćeri. Druga najstarija natjecateljica ovog showa bila je Julija Bošnjak (51) koja je u show ušla lani i njezina životna priča dirnula je mnoge. Iz showa je izašla nakon 12 tjedana tijekom kojih je uspjela izgubiti 28,7 kilograma, a brojne teške životne situacije i gubitak bliskih osoba utjecali joj su na njenu težinu. Prvi se put Julija prijavila u trećoj sezoni showa, ali nije otišla u Zagreb jer tada nije imala novca ni za autobusnu kartu. Dugo je bila nezaposlena i obiteljska kuća u kojoj živi puna je vlage, ali kako Julija kaže, to je njezin jedini dom. Deset godina živjela je u samostanu i htjela se zarediti za časnu sestru, ali na kraju je shvatila da to ipak nije njezin poziv. Nakon toga živjela je i radila u Australiji iz koje se vratila nakon što joj je šefica namjestila otkaz.

Foto: RTL
Život na vagi
Foto: RTL Screenshot
Život na vagi
Foto: RTL Screenshot
Život na vagi
Foto: RTL Screenshot
Život na vagi
Foto: RTL televizija
život na vagi
Foto: RTL
Život na vagi
Foto: RTL
Život na vagi
Foto: RTL
Život na vagi
Foto: RTL
Život na vagi
Foto: RTL
Život na vagi
Foto: RTL
Život na vagi
Foto: RTL
Život na vagi
Foto: RTL
Život na vagi
Foto: RTL
Život na vagi
Foto: Facebook
Život na vagi

– Bog je sve tako namjestio da sam se morala vratiti jer bih inače vjerojatno tamo ostala do kraja života. A bila sam potrebna pomajci i ocu, oni su već bili u godinama. Pomajka mi je umrla 2011. godine, brat je umro 2014. godine s 56 godina u Sarajevu – kazala je Julija u intervju nakon napuštanja showa. Ivan Jakubovski bio je najteži natjecatelj dosad. U show je ušao sa 241,9 kilograma, a na finalnom vaganju imao je 182,7 kilograma, što čini razliku od 59,2 kilograma. Oči su zasuzile svima kada je Ivan ispričao svoju potresnu priču.

– Imao sam 14 godina te ‘91. kada sam ostao bez rođenog brata, bez tetke, bez tri ujaka, bez bratića… U jednom danu ostajete bez 12 članova obitelji. Poslije toga živite s osobom, a to je moja majka, koja je izgubila dijete, braću, sestre, nećake i gledate kako nju gubite. Imate sedam godina mlađu sestru s kojom morate biti. I onda dolazi ‘95., ‘96., kad dobivate neka tijela, dobivate samo sanduke i mislite: “Je l’ mi stvarno njega pokapamo ili je možda ipak živ?” I onda 27 godina kasnije i dalje nemate neka tijela, ali imamo neku novu djecu koju učimo da unatoč svemu nikoga ne mrze – kazao je Ivan koji je show napustio sa 182,7 kilograma. Kandidat koji je u ovom showu izgubio najviše kilograma dosad je Alen Abramović, a taj rekord iznosi 86,4 kg. Ovaj pobjednik treće sezone showa i dalje pazi na prehranu i redovito vježba jer je svjestan koliko je muke bilo potrebno da ostvari svoj cilj.

Foto: RTL

– Nisam slutio da će mi se život tako promijeniti i idućih mjeseci. Ono u što sam bio siguran jest enormna želja za promjenom i unatoč svim zdravstvenim problemima i gruboj realnosti prvog vaganja uvijek sam imao jako pozitivan stav i jaku vjeru! Taj stav bio je moj temelj za sve što je slijedilo dalje! 86,4 kg – 5 mjeseci, 17,2 kg – mjesečno, 4,1 kg – tjedno – rekao je nedavno Alen. Bilo je teških životnih sudbina u ovom showu, bilo je suza i znoja, ali dogodile su se i neke lijepe stvari poput ljubavi među kandidatima, dogodilo se i jedno vjenčanje tijekom showa. Kandidat Paško Karlo zbog svoje svadbe na dva dana je napustio show, a kada je došao kući, vlastiti otac nije ga prepoznao.

– Imam starijeg oca koji me nije prepoznao na prvu, ali to ćemo pripisati njegovim godinama, a ne mojim kilogramima – rekao je Paško, a njegova supruga Martina dočekala ga je u suzama ne vjerujući koliko se transformirao. Jedan od primjera kako se i nakon “Života na vagi” može živjeti zdravo i skidati kilograme jest Nina Martina Korbar koja je od ulaska u show skinula 70 kilograma i koristi svoje društvene mreže kako bi i s drugima podijelila recepte i vježbe kojima održava svoju figuru. U dosadašnje četiri sezone kandidati su sveukupno izgubili oko 2527 kilograma, a svake sezone popili su desetak tisuća litara vode.

Pogledajte koji parovi su pronašli ljubav u showu "Život na vagi"

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz