VESELE SU TRAČNICE....

'Tomica i prijatelji' kreću na veliki ekran

Foto: HIT Entertainment
'Tomica i prijatelji' kreću na veliki ekran
30.09.2009.
u 17:39
Roditelji i rodbino predškolske djece, pripremite se! Iduće godine u kina bi trebao stići CGI animirani film o popularnoj lokomotivi, vjerojatno u 3D verziji, a Tomica i prijatelji po prvi put će dobiti glasove.
Pogledaj originalni članak

 

Seriju priča o drskoj maloj lokomotivi počeo je pisati vlč. W. V. Audry četrdesetih godina prošloga stoljeća, ali pravi bum je "Thomas the Tank Engine and Friends" doživio osamdesetih s animiranom serijom. Producentica Britt Allcroft otkrila je Audryjeve knjige, založila kuću i sve što je imala uložila u seriju koja je, na njezinu sreću, postala iznimno popularna. Glas pripovjedača je u britanskoj verziji animiranog filma posudio Ringo Starr (u SAD-u su te priče pričali George Carlin i Alec Baldwin).

 

U novom animiranom filmu za koji scenarij piše Josh Klausner ("Shrek 3") sve lokomotive bi po prvi put u povijesti serijala trebale progovoriti svojim glasovima (dosad je cijeli dijalog izgovarao pripovjedač), a u pripremi je i nova CGI animirana serija, koja bi na ekrane trebala stići dogodine, na 65. obljetnicu izlaska prve knjige o "Tomici".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.