Tri, dva, jedan - kuhaj!

Špiček se pripremio - na ocjenjivanje tripica došao 'slinčekom'

Foto: RTL
tri dva jedan kuhaj
Foto: RTL
tri dva jedan kuhaj
Foto: RTL
tri dva jedan kuhaj
Foto: RTL
tri dva jedan kuhaj
Foto: RTL
tri dva jedan kuhaj
Foto: RTL
tri dva jedan kuhaj
Foto: RTL
tri dva jedan kuhaj
Foto: RTL
tri dva jedan kuhaj
Foto: RTL
tri dva jedan kuhaj
21.04.2014.
u 22:40
Do finala i 100 tisuća kuna je dug put, a deset kandidata nastavilo je večeras putovanje kroz hrvatske gastro regije do dalmatinske Zagore
Pogledaj originalni članak

Do finala i 100 tisuća kuna je dug put, a deset kandidata nastavilo je večeras putovanje kroz hrvatske gastro regije do dalmatinske Zagore. Prvog dana dočekali su ih janjeće tripice i pinca, dva tradicionalna jela Zagore u kojima se nije najbolje snašao Milivoj, dok je Nenad ponovo zasjeo na vrhu liste najboljih.

Večerašnji 'bakin recept' bili su janjeće tripice, specijalitet kojeg su, bez obzira da li ih natjecatelji vole ili ne, morali pripremiti od samog početka - temeljito oprati iznutrice, škembiće i želuce janjca. Tomislav je znao da će pri kušanju jela biti kaosa pa je, kako si ne bi zamazao košulju, sa sobom ponio krpu...

Anka ih inače ne voli, ali se vraški potrudila napraviti ih što autohtonije, dok je većina drugih natjecatelja pribjegla kontinentalnoj verziji tripica poznatijoj kao špek fileki. Medju takvima je bio i Milivoj, koji je u svoje jelo stavio špek, rajčicu i papriku, što se inače ne nalazi u mediteranskoj verziji...

>>Bisera pustila suzu za Jelenom!

Milivoj nije imao sreće niti kod pečenja deserta, odnosno pince ili sirnice, sočne vrste kruha koja se tradicionalno sprema za Uskrs. Njegove dvije verzije pince nisu se dobro spekle, štoviše, ispale su sirove. Iako su Evelinine tripice bile masnije i slanije od njegovih, a ni pinca nije zadovoljila nepce žirija, Milivoj je ipak proglašen najlošijim kandidatom prve večeri ovog tjedna.

S druge strane, ovotjedni gost sudac, novinar i gastro pisac Siniša Pavić, pohvalio je Nenada. I ovaj je put presudila njegova maštovitost i svojevrsna inovativnost jer je u pincu stavio malo štapića vanilije, što nije zasmetalo iskusnom Siniši koji je odrastao na tradicionalnim jelima dalmatinske Zagore.

Sutra natjecatelje očekuju novi izazovi koje donose soparnik i janjentina na lešo.

Foto: RTL

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.