Goran Belošević:

'Siguran sam da je moje odrastanje u glazbenom okruženju glavni “krivac” za nastanak Pravila Igre'

Foto: Petar Krajačić Vilović i Mirna Marić
Foto: Petar Begović i Petar Krajačić Vilović
Foto: Petar Begović i Petar Krajačić Vilović
Foto: Petar Krajačić Vilović i Mirna Marić
Foto: Petar Krajačić Vilović i Mirna Marić
Foto: Petar Krajačić Vilović i Mirna Marić
Foto: Petar Krajačić Vilović i Mirna Marić
Foto: Petar Krajačić Vilović i Mirna Marić
Foto: Petar Krajačić Vilović i Mirna Marić
Foto: Petar Krajačić Vilović i Mirna Marić
Foto: Petar Krajačić Vilović i Mirna Marić
19.01.2023.
u 07:00
Samo dan nakon Valentinova, s publikom će proslaviti ljubav na koncertu u zagrebačkom Boogaloou na kojem će premijerno izvesti pjesme s novog albuma "Usne od šećera". Uoči povratka pred zagrebačku publiku razgovarali smo s menadžerom i bubnjarom Goranom Beloševićem.
Pogledaj originalni članak

Četiri godine nisu stali pred zagrebačku publiku, a sada su dečki iz popularne pop-grupe Pravila igre odlučili ispraviti tu nepravdu. Samo dan nakon Valentinova, s publikom će proslaviti ljubav na koncertu u zagrebačkom Boogaloou na kojem će premijerno izvesti pjesme s novog albuma "Usne od šećera". Uoči povratka pred zagrebačku publiku razgovarali smo s menadžerom i bubnjarom Goranom Beloševićem koji je otkrio po čemu će se najavljeni koncert razlikovati od ostalih, govorio je iskreno i o velikom udarcu koji ih zadesio na početku karijere, a otkrio nam je i kako su promjene na privatnom planu utjecale na grupu

Nakon četiri godine u veljači, samo dan nakon Valentinova, vraćate se pred zagrebačku publiku u klubu Boogaloo. Kako trenutno izgledaju vaši dani? Kako teku pripreme?

Iznimno me veseli da se nakon duge 4 godine i naše posljednje Live 3D turneje vraćamo u Zagreb. Trenutno smo u fazi završetka našeg novog studijskog albuma i u punim smo pripremama za koncert. Upravo smo napravili finalni popis pjesama i jako nas veseli što ćemo nove pjesme i neke stare pjesme po prvi puta uživo odsvirati u Zagrebu.

Što sve spremate zagrebačkoj publici i zbog čega je Zagreb toliko dugo morao čekati da vas opet vidi?

Spremamo jedan presjek naših 8 godina na sceni i nekoliko iznenađenja. Dat ćemo sve da bude koncert za pamćenje. Što se tiče koncerata u Zagrebu, Covid nas je definitivno usporio i udaljio od koncertne aktivnosti i njega smatramo glavnim krivcem što nas tako dugo nije bilo u našem glavnom gradu.

Najavili ste i pravi audio-vizualni spektakl. Po čemu će se ovaj koncert razlikovati od dosadašnjih?

Do sada smo se uvijek trudili da svaki naš samostalan koncert bude nešto drugačije te da publika može uživati u izvedbi, slici, zvuku i ostalim efektima koji koncert čine upečatljivim. Koncert u klubu Boogaloo 15.02. bit će repriza Valentinova i promocija našeg novog studijskog albuma pod nazivom “Usne od šećera" te kao takav zaslužuje spektakl.

Iako ste u glazbenim krugovima i široj publici najpoznatiji kao bubnjar Pravila igre zapravo ste puno više od toga. Uz to ste i menadžer, bivši tenisač koji stoji iza organizacije teniskih turnira u Zagrebu, a uz sve to cijelo vrijeme radite i u obiteljskoj tvrtki koja se bavi prodajom i distribucijom glazbenih instrumenata, opreme i scenske tehnike. Umorite li se ikada? Što vam je 'pogonsko gorivo'?

Iskreno i ja se često pitam od kud mi snaga. Jednom prilikom sam stavio na papir tjedne obaveze i moram priznati da sam ostao u šoku. Međutim, navikao sam stalno biti na 110% jer me želja za uspjehom uvijek tjera prema cilju. Odmaranje će ostaviti za dane kad odem u mirovinu (smijeh)

Bili ste perspektivan tenisač, a na terenima ste se susretali i s velikim imenima kao što su Novak Đoković, Marin Čilić, Rafael Nadal, Thomas Berdych... Nažalost, zbog ozljede ruke bili ste primorani završiti karijeru. Je li vam danas žao što se sve odvilo tako ili ste zahvalni jer da se nije dogodila ozljeda gotovo sigurno se ne biste mogli posvetiti glazbenoj karijeri?

Uvjeren sam da se sve u životu događa s razlogom pa tako i moj iznenadni prekid teniske karijere. Ozljeda zgloba je bila jednostavno prekompleksna za nastavak karijere. Tenis me oblikovao kao osobu i zahvaljujući njemu sam stekao disciplinu i radne navike tako da mi nije žao ni jedne sekunde provedene na terenu i izvan njega.

Mnogi zasigurno ne znaju da u glazbi niste završili slučajno. Dolazite iz glazbene obitelji, vaš otac i njegova braća bili su članovi grupe Bell. Koliko se oslanjate na njihovo iskustvo i savjete? Slažu li se oni sa svim vašim idejama i glazbenim vizijama?

Obitelj mi je daleko najveća podrška u glazbi i često ih zatražim savjet ili mišljenje. Siguran sam da je moje odrastanje u glazbenom okruženju glavni “krivac” za nastanak Pravila Igre.

Dosta ste aktivni na društvenim mrežama, a ovih ste dana na Facebook stranici najavili i premium grupu za najvjernije obožavatelje. Što sve nudi ta grupa i zbog čega ste se odlučili na taj potez? Zašto sav sadržaj koji generirate neće kao i do sada biti otvoren za sve?

Društvene mreže i fanovi su nam najvažnija stvar te možemo i ovim putem naglasiti kako imamo najbolju publiku na svijetu. Sve materijale uvijek dijelimo sa svima, ali smo se odlučili da one najvjernije nagradimo sa pretpremijerama, kuponima, dodatnim pogodnostima i slično koje će ostali isto tako dobiti samo mrvicu kasnije.

Bend ste osnovali 2015. godine, neposredno nakon završetka fakulteta. Iza vas su i usponi i padovi, a jedan od najvećih udaraca uslijedio je 2017. godine kada vas je napustio pjevač Marko Kutlić. Mnogi su tada bili uvjereni da bend je to kraj benda i da nećete opstati na sceni, no vi ste svim 'nevjernicima' dokazali upravo suprotno, nastavili nizati hitove, ali i gaže. Kad se osvrnete na sve iz današnje perspektive kako ste nadišli tu situaciju i koliko je to zapravo osnažilo vas kao bend?

Nikada promjene članova nisu jednostavne, ali kao što sam i ranije naveo sve se događa s razlogom. Nije nam bilo lako jer su nas mnogi pokušali lažno prikazati kao “negativce”. Jedna velika škola i iskustvo koje nas je samo još više osnažilo.

Za nešto više od mjesec dana Hrvatska na Dori bira svog novog predstavnika za odlazak na Euroviziju. Kakva su vaša razmišljanja kada je u pitanju hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije? Nikada još niste stali na pozornicu Dore. Koji je razlog tome?

Doru iznimno poštujemo te se nadamo da ćemo u budućnosti i mi jednom nastupati. Za sada je naš nastup izostao jer se nije poklopilo s vremenskim intervalom izlazaka singlova kao i činjenicom da nismo imali pjesmu koju smatramo da bi bila za Eurosong. Želja nam je ako idemo na Doru da idemo i na Euroviziju.

Prošle godine uplovili ste u bračnu luku sa suprugom Ecijom, a nekoliko mjeseci nakon toga svoju je djevojku Tinu zaprosio i pjevač Ivan Penezić. Jesu li promjene na privatnom planu utjecale na neke promjene u bendu?

Mogu reći da su promjene samo na bolje jer sada imamo dodatnu podršku u našem taboru. Sreća i zadovoljstvo na privatnom planu se uvijek pozitivno prenesu i na posao.

Što sve Pravila igre pripremaju u godini pred nama?

Novi album, koncertna promocija diljem regije i početak rada na četvrtom albumu.

Što si još poslovno, a što privatno priželjkujete u 2023. godini?

Prvenstveno puno zdravlja, sreće i ljubavi, a sve ostalo će doći samo od sebe.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.