Limun i bazga

Kušali smo svadbenu tortu Meghan i Harryja: Ukusna, ali ne i spektakularna

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
18.05.2018.
u 13:08
Pogledaj originalni članak

Posjetili smo slastičarnicu Violet i kušali sad već slavnu tortu od limuna i bazge. Torta je ukusna, ali ni po čemu spektakularna, a uzmemo li u obzir da stoji 4,20 funti (gotovo 40 kuna), može se reći da smo od torte za kraljevsko vjenčanje ipak očekivali više. Iznenađuje činjenica da – da biste došli do WC-a – morate proći kroz kuhinju.

Princ Harry i Meghan Markle već u ožujku su najavili kako su odabrali slastičarnicu Violet i cheficu Claire Ptak za izradu svadbene torte koja će biti od limuna i bazge te ukrašena cvjetnom dekoracijom. Claire Ptak objavila je kojim će se sastojcima koristiti za ovu tortu i otkrila je da joj treba 200 limuna, 500 organskih jaja, 20 kilograma kreme od maslaca, 20 kilograma brašna i isto toliko šećera te deset boca soka od bazge. 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
13:56 18.05.2018.

ja bi probo mladu ako moze

Avatar antoinette
antoinette
15:27 18.05.2018.

Predosadni ste s tim vjenčanjem.

DU
Deleted user
13:49 18.05.2018.

ahahaa, nisam zno da ste postali engleska "shire" ili "county". hebo te, odje u vecernjem izvjestavaju revnosnije sto se dogadja u britaniji nego sami britanci, of 10 clanaka 8 je o britaniji ili iz britanije, ko koga, kad zasto. ahaaaa. bice kad su svabe otkacili krpelje i buhe, krpelji i buhe nasli novog gazdu pa mu se prilijepili. ne bih se zacudio da se povijest ponovi, pa jednom ustase dovele talijana za kralja hrvatske a ovi ce izgleda dovesti britansku kraljicu.