Naglo joj je pozlilo

Prije dva mjeseca glumica Ivana Roščić borila se za život: Kroz suze sam molila da me spase jer imam dvoje male djece

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: Set igranog filma "Stric"
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Zagreb: U Gavelli održana premijera predstave U registraturi
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Dodijeljene nagrade Elle Style Awards
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Otok Silba: Glumica Ivana Roščić
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Otok Silba: Glumica Ivana Roščić
20.07.2022.
u 14:13
Kaže kako joj je 16. svibnja postao drugi rođendan nakon što je hitno operirana, a liječnica hitne pomoći nije odmah prepoznala da joj je život u opasnosti.
Pogledaj originalni članak

Ivana Roščić sinoć je u Puli s ostalom glumačkom postavom filma "Stric" bila na projekciji ovog filma održanoj u sklopu Pula film festivala, a samo prije dva mjeseca život joj je visio o koncu. Kaže kako joj je 16. svibnja postao drugi rođendan nakon što je hitno operirana zbog izljeva krvi u mozak. Pozlilo joj je dok je bila u trgovini, a liječnica koja je došla na njezin poziv hitnoj pomoći nije prepoznala simptome rupture aneurizme.

– Kad sam došla do kafića, stanje mi se dodatno pogoršalo. Počela sam povraćati, a cijelo tijelo mi se grčilo. Vlasnik kafića odmah je nazvao hitnu pomoć, a u međuvremenu su stigli kolega Roko Sikavica i moj suprug Marko. Pregled je obavljen u vozilu hitne pomoći, no dežurna liječnica nije prepoznala što se događa već me poslala kući. Suprug me do našeg stana nosio na rukama. To se sve događalo oko 12 sati, a već u 17.30 bila sam na operacijskom stolu u bolnici Rebro – ispričala je Ivana u intervju za Gloriju tijek događaja. Posebno je zahvalila radiologu Marku Radošu, liječnici Katarini Starčević, neurologinji Svjetlani Šupe i cijelom konziliju sa Zavoda za intenzivnu neurologiju i cerebrovaskularne bolesti bolnice Rebro, gdje je operirana. Kad se u kafiću počela grčiti i povraćati, znala je da nešto nije u redu, a do tog trenutka bila je sasvim prisebna. Kaže kako se sati u bolnici sjeća kroz maglu, ali jednog momenta dobro se sjeća. 

– Iz tog perioda sjećam se rijetkih trenutaka, više su to neke slike, a prije nego što su me u operacijskoj sali uspavali za zahvat, kroz suze sam sve molila da me spase jer me kod kuće čeka dvoje male djece – ispričala je Ivana.

VIDEO Tonči Huljić javio se nakon što je postao djed djevojčici Albi: Hana je bila jako pribrana i hrabra

predsjednik nije optimističan

Milanović: Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne i trezvene glave

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:40 20.07.2022.

O Bože, šokirana sam pročitanim. Kako poslala kući? Zar nije trebala ta liječnica nju hitno poslati specijalisti da je on pregleda i da se izvade nalazi? Pa da je i obična viroza bila, vidjelo bi se po nalazima da je viroza pa se tek onda šalje kući. Kako čitamo, specijalist je ipak specijalist.