U 53. godini

Preminuo je Davor Erceg, glazbenik čiji je moćni vokal obilježio dubrovački bend Crna udovica

Foto: Youtube screenshot, arhiva
Foto: Youtube screenshot, arhiva
Foto: Youtube screenshot, arhiva
Foto: Youtube screenshot, arhiva
Foto: Youtube screenshot, arhiva
Foto: Youtube screenshot, arhiva
Foto: Youtube screenshot, arhiva
17.08.2021.
u 20:08
Prijatelji glazbenici opraštaju se od Davora koji je član grupe Crna udovica postao dok je još bio maloljetan.
Pogledaj originalni članak

Dubrovački glazbenik Davor Erceg preminuo je u 53. godini nakon duge borbe s bolesti, a vijest o njegovoj smrti na Facebooku su potvrdili članovi njegovog bend Crna udovica.

Prijatelji glazbenici opraštaju se od Davora koji je član grupe Crna udovica postao dok je još bio maloljetan, a njegovim dolaskom na mjesto pjevača te 1985. godine Udovica je dobila ono što joj je, osim virtuoznog gitarista, odlične ritam sekcije i trebalo; moćan i prepoznatljiv vokal.

U bendu je ostao sve do kraja 80-ih kada ga je zamijenio Goran Karan, a u to su vrijeme krenule priče kako je Erceg bio na audiciji u Bijelom dugmetu, no ti nije bilo točno. Davor Erceg također je nastavio uspješnu solo glazbenu karijeru, a 2004. objavio je odličan i od strane kritike izuzetno hvaljen album Rovinan, a poslije solo karijere je bio vokal grupe Atlantida.

Dubrovački heavy metal, hard-rock bend Crna udovica osnovan je 1982., a osnivač benda bio je Zvonko Doka Kaitner (gitara), a priključili su mu se kasnije Željko Mirović Miš (bas), Pero Baule (bubnjevi), Srđan Kera (klavijature) i Lukša Čokljat (vokal). Najveći utjecaj na njih imali su tada Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake i drugi slični bendovi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar patkovic
patkovic
20:36 17.08.2021.

kod ovakvih članaka bilo bi zgodno staviti poveznice na yt spotove

Avatar Tombstone
Tombstone
21:32 17.08.2021.

Iskreno, nikad cuo. A pratio sam scenu, pogotovo takve male bendove

DR
Dragan99
21:57 17.08.2021.

Počivao u miru legendo