Dunkin Devils

Ovisnici o adrenalinu koji su oduševili Supertalent

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Promo
Foto: Promo
27.09.2018.
u 08:21
Prvi nastup odveo ih je izravno u polufinale showa. Priča Dunkin Devilsa počela je prije više od deset godina u ljubljanskoj gimnaziji “Bežigrad”. Počeli su kao grupa prijatelja koji stalno žele razvijati strast prema akrobatskoj košarci
Pogledaj originalni članak

U prvoj emisiji šeste sezone emisije Supertalent ovacije je izazvala skupina slovenskih akrobatskih košarkaša Dunking Devils koji su se predstavili svojim vratolomijama i toliko oduševili voditelje Igora Mešina i Renea Bitorajca da su zajedno stisnuli “zlatni gumb” te im tako osigurali ulaznicu u polufinale.

Dunkin Devil Jan Kukovec smije se jer skupina u početku nije shvaćala da voditeljski dvojac želi stisnuti gumb, mislili su da se igraju loptom te su im približili trampolin do koša. Tek kad su počele padati zlatne vrpce oko njih, shvatili su da su polufinalisti i oduševljenju nije bilo kraja.

– Za neke od nas to je prvi nastup na talent-showu, a neki već imaju nekoliko nastupa iza sebe u takvim emisijama. Godine 2010. bili smo u finalu emisije Slovenija ima talent, nastupili smo i na njemačkom Das Supertalentu i u Britan’s got talentu.
No nastupali su u ukupno 47 država i na pet kontinenata po cijelom svijetu – obišli su skoro cijelu Europu, bili su i u Japanu, Kini, Kataru, SAD-u, Tunisu, Kolumbiji...

– Na početku našeg puta, kad smo bili još mali, gledali smo svjetski poznate akrobatske grupe Žabe, Acrodunk i Bud Light Daredevils. Tad su nam bili uzori. Sada više nemamo nekih uzora, ali mi želimo postati uzor mladima koji žele napredak i za to su spremni izaći iz svoje zone udobnosti. Vjerujemo da rad i jaka želja prije ili kasnije dovedu do cilja – kaže Kukovec.

Priča Dunkin Devilsa počela je prije više od deset godina u ljubljanskoj gimnaziji “Bežigrad”. Počeli su kao skupina prijatelja koji svoju zajedničku strast prema akrobatskoj košarci žele stalno razvijati i svoje znanje pokazati svijetu.

Prvi nastupi bili su na stankama utakmica košarkaškog kluba Parklji (Krampusi) tako da im je bilo logično da se nazovu Dunking Devils. Vježbaju u prosjeku dva sata dnevno, a opasne vratolomije nisu im donijele teže ozljede.


 

– Uvijek smo imali otvorena vrata za nove članove i tijekom godina pridružili su nam se akrobati iz cijele Slovenije. Godine 2013. otvorili smo vlastiti sportski centar “Dunking Devils Akademija”, u kojemu svoje znanje i iskustva prenosimo mlađim generacijama. Sad nas je 50-ak od čega 20 profesionalaca, a veže nas ljubav prema akrobatskoj košarci. Na svaki nastup ide druga ekipa – objašnjava simpatični Jan.

Većina članova još studira ili su u srednjoj školi, a ima i nekoliko osnovnoškolaca. Kažu da je akrobatska košarka hobi, strast i služba i svi su povezani ljubavlju prema akrobatskom “zabijanju”.

– Volimo adrenalin i trampoline, volimo zabavljati ljude i širiti pozitivnu energiju oko sebe. Taj sport ima sve te elemente. Za polufinale pripremamo novu i svježu točku koju još nitko nije vidio. Detalji neka ostanu iznenađenje. Ali sigurni smo da ćemo sve ostaviti otvorenih usta. Jedva čekamo polufinale da napravimo još luđi show – zaključuje Jan. 

Pogledajte što nam je Maja Šuput otkrila u video intervju

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.