SERIJA SUPERGIRL

Ove jeseni dobit ćemo prvog transeksualnog superheroja

Foto: Screenshot
Ove jeseni dobit ćemo prvog transeksualnog superheroja
23.07.2018.
u 13:31
Govoreći na ovogodišnjem Comic-Conu u San Diegu Nicole Maines je kazala kako "puno TV serija ubacuje transeksualne likove zato jer je to trenutačno jako važna tema za društvo".
Pogledaj originalni članak

Posljednjih godina sve su popularnije serije i filmovi o superherojima, a jedna od njih je i Supergirl, čija četvrta sezona kreće ove jeseni. Ova će serija u četvrtoj sezoni ući u povijest po tome što će jedan od superheroja biti transeksualac. Niu Nal igrat će Nicole Maines (20), glumica koja je i sama transeksualna osoba. Rođena je kao Wyatt, aprije tri godine promijenila je spol i sada se zove Nicole.

- Već s tri godine znala sam da nešto nije u redu. Osjećala sam da sam djevojčica, a bila sam u tijelu muškarca – kazala je Nicole koja ima i jednojajčanig brata blizanca.

Govoreći na ovogodišnjem Comic-Conu u San Diegu Nicole je kazala kako "puno TV serija ubacuje transeksualne likove zato jer je to trenutačno jako važna tema za društvo".

 

Nia Nal, u seriji poznata kao Sanjar, zamijenit će tako lik Nure Nal, koja je u DC stripu bila djevojka koja može vidjeti budućnost, i ima visoki kvocijent inteligencije.

- Kada su se na malim ekranima sredinom 90-ih prvi put pojavile transesksualne osobe, to su obično bili likovi koji su ovisnici o drogama ili muške prostitutke obučene u žensku odjeću. To je nanijelo puno štete transeksualnj zajednici, jer u ljudi bili uvjereni da su sve to muškarci koji se oblače u žensku odjeću – kazala je Nicole u nedavnom intervjuu.

Pogledajte galeriju: Ovo su najbolje serije 2017. godine

Foto: Promo
Stranger Things
Foto: Promo
The Orville

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

BR
bruno877
15:50 23.07.2018.

Inače se to liječi. Druga opcija je pojaviti se u VL.

LU
lunar777
14:46 23.07.2018.

Indoktrinacija jaše dalje...

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
17:03 23.07.2018.

supermen vise nece biti men vec ono...sve pore drustva ste zagadili sjeme vam se zatrlo dabogda