Ponovno u žiriju?

Omiljeni show stiže na Novu TV! Evo što Bilman kaže o povratku 'Plesa sa zvijezdama'

Foto: Nina Djurdevic, Jurica Galoic/Pixsell
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Davor Bilman
Foto: Nova TV
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
06.12.2018.
u 08:00
Emisije ‘Plesa sa zvijezdama’ na HRT-u je gledalo i do milijun gledatelja. Pobjedu u posljednjoj sezoni odnio je glumac Mislav Čavajda, a jedna od pobjednica bila je i pjevačica Franka Batelić
Pogledaj originalni članak

Nakon velikog egzodusa prepoznatljivih voditeljskih lica HRT-a javna televizija ostala je i bez jednog od glavnih aduta zabavnih programa. Ples sa zvijezdama vraća se na male ekrane, ali ne na HRT.

Već od iduće godine ovaj plesački show trebao bi se početi prikazivati na najgledanijoj komercijalnoj televiziji, Novoj TV. Da su ostali bez formata koji je u osam sezona emitiranja ostvario zavidnu gledanost potvrdili su nam na HRT-u istaknuvši još jednom da već imaju spremne adute za iduću godinu.

Povratak starih formata
–‘Ples sa zvijezdama’ na Hrvatskoj televiziji emitirao se uživo punih osam sezona, zadnji puta na našem programu bio je 2013. godine. U međuvremenu je licencu za ovaj format otkupila jedna druga televizija sa nacionalnim koncesijom i to na razdoblje od pet godina, no unatoč tome ‘Ples sa zvijezdama’ nije emitiran na toj televiziji, a njihove poslovne poteze ne komentiramo – kažu na HRT-u. Gledanost zabavnog programa javna televizija namjerava podići povratničkim formatima. – U tijeku je "A strana" subotom u prime timeu na HTV 1, a od iduće godine na male ekrane vraćaju se "Dora", "Zvijezde pjevaju" te "The Voice", vrlo atraktivni i gledani formati- naglasili su s Prisavlja. S Nove TV su nam potvrdili da imaju u planu producirati show Ples sa zvijezdama, no s detaljima još ne žele u javnost.

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

– O samom konceptu kao i terminu prikazivanja poznatog showa gledatelji će biti pravovremeno informirani- naglasili su s Nove TV. Tako za sada još uvijek ostaje nepoznato tko će biti u žiriju showa u kojem su proteklih sezona sjedili Dinko Bogdanović, Milka Babović, Elio Bašan i Davor Bilman. Ne zna se još ni tko će u voditeljskoj ulozi zamijeniti Duška Ćurlića i Barbaru Kolar. U medijima se ovih dana pojavila informacija da bi ta uloga mogla pripasti Reneu Bitorajcu i Igoru Mešinu koje trenutno gledamo u Supertalentu, no iz dobro obaviještenih izvora doznajemo da ovaj uigrani dvojac ipak nećemo gledati u showu. Velika vjerojatnost je da će se u već provjereni format vratiti Davor Bilman koji se povratku showa iznimno veseli.

Bilman ponovno u žiriju?
– Trenutno uživam u žiriju Supertalenta, a kao profesionalnom plesaču i kao gledatelju drago mi je da se ovaj format vraća i da dolazi na Novu TV – kazao je Bilman o showu kroz koji su proteklih godina prošla brojna poznata imena domaće javne scene. Pobjedu u posljednjoj sezoni 2013. odnio je Mislav Čavajda, a prije njega trijumfirali su Barbara Radulović, Nera Stipičević, Franka Batelić, Mario Valentić, Luka Nižetić i Zrinka Cvitešić.

Za sudjelovanje u showu glavne zvijezde prvih sezona imale su izdašne honorare. Navodno su po emisiji dobivali 7500 kuna dok su honorari članova žirija bili znatno manji, navodno oko 2200 kn. Ulagalo se i u kostime, a sve pokazalo itekako uspješnim. Show je pratilo od pola milijuna do čak milijun gledatelja, a čini se da je u borbi za gledanost provjereni recept odlučila je slijediti i Nova TV.

Pogledajte i gdje su nestale i što danas rade bivše prve dame TV-a. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PR
prajdali100
09:20 06.12.2018.

Bitno je da je na HRT ostao " dražesni" Aca i Maja, da Dnevnik uređuje Denis Latin, da Danijela Trbović i njoj slične " dociraju", da Petar Vlahov očajno pametuje na 4 programu, da je " informativni" program HRT poražavajući, da su svi najbolji sportski novinari otišli.....Klasična negativna selekcija.Jad, teški jad.