#Ostajemdoma

#Odsobedosobe: Poslušajte koncert Ivice Kostelića i Tomislava Golubana

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
08.04.2020.
u 18:00
Projekt #Odsobedosobe nastao na inicijativu Unisona – hrvatskog glazbenog saveza i Večernjeg lista, u sklopu je već pokrenute inicijative #Ostajemdoma.
Pogledaj originalni članak

Ovaj tjedan #Odsobedosobe sviraju nam Tomislav Goluban i Ivica Kostelić! Pjesmu Brzi vlak doradili su malo za ovu priliku, tako da naš najbolji skijaš odmah na početku pjesme u svom stilu jasno poziva sve da ostanu u svojim kućama, stihom – ostani doma, ne budi manijak. „Adaptirali smo našu pjesmu Brzi vlak kako bismo je uklopili u sadašnji trenutak. Ostanite doma i poslušajte!“, komentirao je Ivica Kostelić izmjene u tekstu.

Projekt #Odsobedosobe nastao na inicijativu Unisona – hrvatskog glazbenog saveza i Večernjeg lista, u sklopu je već pokrenute inicijative #Ostajemdoma. S obzirom na to da trenutna epidemiološka situacija zahtjeva da zaista svi ostanemo u svojim domovima, hrvatski glazbenici, autori i izvođači svaki tjedan se pridružuju u sve većem broju projektu #Odsobedosobe kako bi održali pozitivnu atmosferu te olakšali i nama i sebi ostanak u kućama. Do sada su u projektu Unisona – hrvatskog glazbenog saveza i Večernjeg lista #Odsobedosobe pjevali Mia Dimšić , Boris Hrepić Hrepa Pravila Igre , Sara Renar , Luka Nižetić i Goran Karan . A svoja tri klasika odsvirao nam je Tonči Huljić .

 

Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji list još jednom pozivaju sve glazbenike, autore, izvođače i producente da se uključe i pošalju svoje snimke na mail spotovi@unison.hr . Poželjno je snimiti barem jedan, a maksimalno tri glazbena broja do 15 minuta uz poruku svim gledateljima da ostanu doma i to kamerom, fotoaparatom ili mobitelom. Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno, u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke. Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom istoga, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga, njihova snimka će se obraditi, masterirati te distribuirati medijskim partnerima. Tomislava Golubana i Ivicu Kostelića, te ostale glazbenike koji su se pridružili projektu, možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr , Popmix.hr , Sesvete danas , Zagreb.info i Karlovački.hr .

Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija , gdje ćete također moći pogledati sve „sobne“ izvedbe. Ovim putem pozivamo i sve druge medije da se priključe u širenju pozitive putem glazbe i da nam se jave na gore navedeni mail. UNISON – HRVATSKI GLAZBENI SAVEZ, čiji su osnivači HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava, glazbom širi pozitivu i šalje jasnu poruku – stvaram #Odsobedosobe i #Ostajemdoma.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz