u 86. godini

Odlazak legendarnog Dartha Vadera! Nakon kratke bolesti preminuo David Prowse

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
29.11.2020.
u 11:02
Glumčev agent Thomas Bowington otkrio je kako je Prowse umro nakon kratke bolesti.
Pogledaj originalni članak

Britanski glumac David Prowse, poznat po ulozi Dartha Vadera u originalnoj Star Wars trilogiji, preminuo je u dobi od 85 godina. Tužnu vijest potvrdili su iz agencije Bowington Management. - S velikim žaljenjem i dubokom tugom za milijune obožavatelja diljem svijeta javljamo da je preminuo naš klijent Dave Prowse - stoji na njihovom Twitteru.

Glumčev agent Thomas Bowington otkrio je kako je Prowse umro nakon kratke bolesti. Iako je utjelovio negativca iz Ratova zvijezda David je bio ikona obožavatelja popularne filmske franšize. U mladosti se bavio dizanjem utega i bodybuildingom.

Foto: Screenshot

Prvu ulogu ostvario je u filmu Casino Royale, parodiji na film o Jamesu Bondu. Iako je u tom filmu imao malu ulogu ta mu je uloga otvorila vrata filmskog svijeta nakon čega su uslijedile i druge filmske uloge među kojimaje  i ona u kultnom filmu iz 1971. 'Paklena naranča' Staleya Kubricka. O njemu je snimljen i dokumentarni film 'I am your father' nazvan po čuvenoj rečenici koju izgovara Darth Vader. Od 1963. godine bio je u braku s Normom Scammell s kojom ima troje djece.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
11:12 29.11.2020.

Slobodno napišite da je umro od korone , znamo mi to.