odlučan je

Nakon zabrinutosti kraljice oko njihovih poslova, Harry povukao neočekivan potez

Foto: PA/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Press Association/PIXSELL
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: Profimedia
Foto: NISYND/Pixsell
Foto: profimedia
13.09.2020.
u 09:00
Izvor je rekao da će par i dalje odsjedati tamo sa svojim sinom Archiejem tijekom posjeta Velikoj Britaniji.
Pogledaj originalni članak

Princ Harry i Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, vratili su 2,4 milijuna funti od poreznih obveznika kojeg su upotrijebili za obnovu njihove kraljevske rezidencije, vikendice Frogmore Cottage, piše Independent. 

Vijest je stigla tek nakon što je par potpisao ugovor vrijedan nekoliko milijuna funti s Netflixom, nakon čega je kraljica u zabrinutosti da iskorištavaju svoje bivše titule, rekla kako će nadgledati svaki njihov posao baš zbog toga što ne izgleda dobro što ulijeću u poslove, a još nisu vratili milijune.

Foto: PA/Pixsell
Foto: Richard Pohle/News Syndication/PIXSELL
Foto: PA/Pixsell
Foto: Profimedia
Foto: Instagram
Kraljica Elizabetha i Meghan Markle
Foto: PA/Pixsell

Glasnogovornik je potvrdio da je Harry račun platio u cijelosti dajući doprinos Suverenoj darovnici. 

"Ovaj doprinos koji je princ Harry prvotno ponudio u potpunosti je pokrio potrebne troškove obnove vikendice Frogmore, vlasništva Njezina Veličanstva Kraljice, i ostat će britanska rezidencija vojvode i njegove obitelji", rekao je glasnogovornik. Građevinski projekt uključivao je pretvaranje pet nekretnina u jednu vilu - i dok je par plaćao sve uređaje i opremu, troškovi obnove isprva su pali na teret poreznih obveznika.

Radovi na nekretnini prekoračili su isprve dogovoreni iznos nakon što su Meghan i Harry napravili niz promjena u dizajnu tijekom obnove, a račun od 2,4 milijuna funti uključuje strukturne radove, ponovno ožičenje i podove. Izvor je rekao da će par i dalje odsjedati tamo sa svojim sinom Archiejem tijekom posjeta Velikoj Britaniji.

"Još uvijek je plan da Frogmore Cottage bude njihova glavna obiteljska kuća u Velikoj Britaniji", rekao je izvor. Par je nedavno kupio kuću vrijednu 11 milijuna funti u Montecitu pokraj Santa Barbare u Kaliforniji. 

Izvor iz palače tvrdi da će unatoč njihovom odustajanju od službenih dužnosti, svi planovi usmjereni na zaradu biti "predmet rasprave", rečeno je nakon skopljenog dogovora s Netflixom. 

"Prema uvjetima dogovora da se odreknu svojih kraljevskih dužnosti, složili su se da će bilo koji komercijalni sporazum biti predmet rasprave cijele obitelji. Harry i Meghan dobili su zeleno svjetlo za posredovanje u komercijalnim poslovima u siječnju, ali kraljica će sve projekte proučavati", zaključio je izvor.
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

LI
lietuva
09:57 13.09.2020.

Princ Harry i Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, vratili su 2,4 milijuna funti od poreznih obveznika kojeg su upotrijebili za obnovu SVOJE kraljevske rezidencije, vikendice Frogmore Cottage, piše Independent. Naučite hrvatski!

II
iifever2
12:03 13.09.2020.

kraljica je zabrinuta jer su potpisali ugovor s netflixom koji je trenutno na udaru zbog promidzbe djecje pedofilije...

SI
sisavac
10:35 13.09.2020.

Oni još nisu dolar zaradili svojim radom, sve što troše su tatini novci koje im daje kao član kraljevske obitelji, koja parazitira. Ako se budu smjeli koristiti izraz kraljevski, oni su nula. A to su bili i prije.