HNK SPLIT

Na premijeru baleta "Dodir" Ramija Be'era Dikan i Dolores doveli Lanu

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
split, balet
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
split, balet
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
split, balet
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
split, balet
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
split, balet
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
split, balet
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
split, balet
04.08.2010.
u 09:48
Izraelski koreograf oduševio je splitsku publiku koja je pljeskala do iznemoglosti. Almira Osmanović, šefica Baleta, svoju je premijeru odradila, a njezin suprug Jakov Sedlar svoju će u srijedu.
Pogledaj originalni članak

Beskrajno dug pljesak oduševljene publike u splitskom HNK-u nakon baleta "Dodir", jedine baletne premijere na ovogodišnjem Splitskom ljetu, bio je razlog osmijesima koji šefici splitskog baleta Almiri Osmanović nakon premijere nisu silazili s lica.

A kako i ne bi. Veliki izraelski koreograf Rami Be'er bio je pun hvale za njezin ansambl koji je, tvrdi on, jako napredovao od njihova prvog susreta 2004. godine, kada je u Splitu postavio "Magnuma".

- Prvi put im je bilo vrlo teško, morali su učiti, a sada je bilo mnogo lakše. Rami je rekao da je ansambl mnogo žešći i čvršći nego prije. Sve čestitke plesačima - kaže Almira koja planira zasluženi odmor. Na Hvaru. Naravno nakon premijere filma "Haag, EU ili Hrvatska tugo moja", njezina supruga Jakova Sedlara.

- Rami Be'er je izuzetan koreograf koji od plesača traži mnogo, ali mnogo i daje. Ova je ogroman dobitak i priznanje za splitski i hrvatski balet jer ova se predstava može izvesti bilo gdje u svijetu - rekao nam je Jakov Sedlar, pun ponosa na suprugu Almiru, ali i na veliku premijeru u srijedu kada će se istodobno u 20 gradova prikazati njegov film posvećen Oluji.

"Dodir" je oduševio i Duška Mucala, budućeg intendanta splitskog HNK.

- Nemojte prejudicirati, čekajmo jesen! - ne želi se izlijetati s izjavama Mucalo, ali smatra da HNK ima baletnu predstavu kojom se može ponositi.

Na baletnu premijeru stigla je s Brača i obitelj Radeljak: Dolores, Lana i Dikan. Bili su oduševljeni predstavom. Dolly je bila poprilično raznježena i emotivna.

- Energično, pomalo kaotično i prolazno... Tako se i inače osjećamo, dobro je da nas netko podsjeti - otkrila je Dolores koje emocije u njoj budi "Dodir".

Josip Radeljak gledao je sve Almirine predstave u Splitu.

- Toga što ona radi u Splitu ni u Zagrebu nema. Svaki put napravi korak dalje, zaista ovako nešto nisam očekivao - rekao je Dikan. Obitelj Radeljak ni slučajno neće propustiti premijeru Sedlarova filma, koju će zajedno s redateljem pogledati na splitskim Prokurativama.

Ljeto provode na Braču, a Dolores kaže da odmor provode tipično, kao svaka hrvatska obitelj.

- Malo kupanja, sunčanja i puno mira. Lagano ove godine - otkriva Dolores.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

TM
trade_mark
11:00 04.08.2010.

tipična hrvatska obitelj nema novaca za kupanje u moru. doduše, kako jedna tipična sponzoruša može znati kako ljeto provode tipične hrvatske obitelji?

MI
miso
11:15 04.08.2010.

\"Josip Radeljak gledao je sve Almirine predstave u Splitu.\" Iz toga se jasno zaključuje da će ju prvom zgodom preoteti Jakovu Sedlaru. Dikan je zakon, zar ne?

IV
ivabo
12:09 04.08.2010.

jako mi je drago zbog njih što se kulturno uzdižu , u očima javnosti su i tako dosoegli dno