LANA BANELY ČEKA BEBU

Moj Adriano već sprema igračke za svoju sestru

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Moj Adriano već sprema igračke za svoju sestru
24.12.2016.
u 11:35
Cijela obitelj za Božić će se tradicionalno okupiti u Laninu domu, a na novogodišnje jutro probudit će je sinov poljubac
Pogledaj originalni članak

Od malih je nogu željela veliku obitelj, a sredinom ove godine doznala je da će joj se želja ostvariti. Sportska novinarka i voditeljica na HRT-u Lana Banely i njezin suprug, nogometni menadžer Andy Bara uživaju u danima sreće i sa sinčićem Adrianom odbrojavaju dane do trenutka kada će u njihovu obitelj, sredinom ožujka, stići i djevojčica.

– Suprug i ja čekali smo pravi trenutak da Adriano bude dovoljno velik, samostalan i spreman prihvatiti prinovu u obitelji. Uskoro će imati tri godine i poprilično je samostalan pa su i nama ruke slobodnije za nove početke i izazove s novorođenčetom. Smatrali smo da je to idealna razlika i, Bogu hvala, želja nam se ostvarila kako smo i planirali. Veselimo se prinovi, seki se posebno raduje Adriano koji ljubi i mazi moj trbuh i već sprema igračkice koje će joj darovati – govori Lana ističući da su joj prva i druga trudnoća potpuno različite.

Želja za slatkim

I dok je s Adrianom sve bilo idealno, u drugoj trudnoći imala je jake mučnine.

– Željela sam jesti slatko, što inače i ne preferiram. Vidi se to i na kilogramima, na prvom porođaju težila sam onoliko koliko sam u ovoj trudnoći nakupila u prvih šest mjeseci. I sad sam prilično aktivna, krećem se, ali vidim da mi je sve puno teže. Vjerojatno ima nešto i u tome što sam starija. No najvažnije je da se beba razvija kako treba, zdrava je, a ostalo je nevažno i prolazno.


A kako je Adriano reagirao na vijest o prinovi?

Slavljenički prosinac

– U početku nije bio oduševljen. Tko zna što se motalo po njegovoj glavici. Uz puno razgovora i objašnjavanja da će on biti stariji brat, da će čuvati sekicu, da će je učiti hodati i govoriti i biti joj najbolji prijatelj preuzeo je ulogu starijeg brata i sada svaki dan pita kad će se roditi.

Voditeljica kaže da je u njezinoj obitelj prosinac mjesec radosti, veselja i iščekivanja velikog blagdana jer rođendane slave njezin suprug, sestre, a i ona.

– U to vrijeme kuća odiše dobrim raspoloženjem, pozitivnim mislima i mirisom božićnih kolača. Za kolače su zadužene mama i sestra. U nekoliko dana ispeku 20-ak vrsta, a ja se brinem o ostaloj hrani. Okupljanje na Božić tradicionalno je u mom domu, a kako smo velika obitelj, priprema menija traje danima.

Lana je otkrila i planove za proslavu Nove godine.

– Kao i prijašnjih godina, gotovo sigurno zaspat ću prije ponoći i pomoliti se za zdravlje moje djece i obitelji. Neću ništa poželjeti nego samo zahvaliti na svemu lijepome što mi je ova godina donijela, a 1. siječnja sigurno će me probuditi pusa mog sina. Ljepši početak godine ne mogu ni zamisliti.

>> Večernji u uredu Djeda Mraza: 'Za Božić želim da usamljeni ljudi ne budu sami'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

AU
austrougarskigeneral
19:23 24.12.2016.

sretno joj meni draga voditeljica uvik bila

MI
micko3
20:10 24.12.2016.

iskrene čestitke, drugovima kojima se povraća vrapće radi 24 sata na dan

Avatar Abcda
Abcda
11:23 25.12.2016.

Ona je meni broj 1 : skromna, jednostavna, prirodna