GDJE SU DANAS?

Despacito, ali i naš Tuc Tuc, hitovi su koji se ne ponavljaju

Foto: Storypress
Foto: Promo
Luis Fonsi
Foto: Storypress
Foto: Storypress
Foto: Screenshoot Facebook
kasandra
psy
04.12.2017.
u 11:31
Luis Fonsi zaradio je 100 milijuna dolara, a i naše zvijezde '90-ih, Senna M i Ilan Kabiljo, imale su svoje hitove
Pogledaj originalni članak

Jedan od najvećih “one hit wondera” novijeg glazbenog doba (s najviše pregleda na YouTubeu) definitivno je Despacito Luisa Fonsija. Ove godine nije se orio zagrebačkom Arenom, ali Fonsi se ne mora više brinuti hoće li mu neka druga pjesma biti prva na ljestvicama, jer je u proteklih godinu dana zaradio 100 milijuna dolara.

Dance ludnica 90-ih

Devedesetih godina u Hrvatskoj započela je era dance-glazbe koja je izrodila jedan od najpopularnijih hitova na ovim prostorima – “Tek je 12 sati” ET-a. Zatim su krenuli pjesmuljci umjetno stvorenih pjevačica i pjevača pa se činilo da svaki tjedan izađe jedan novi dance-hit instantnih zvijezda poput Simplicije, Veline, Anamarije, Mandi...

Neki od njih imali su toliko uspješne hitove da to više nikada nisu ponovili – primjerice, Senna M i njegov dance hit “Tuc Tuc”, uz koji su 1995. godine svi plesali po diskoklubovima. Zvali su ga “tata hrvatskog dancea”, bio je na vrhu popularnosti i onda, kako to već biva, nestao. Senna M, odnosno Senad Galijašević, danas je, prema posljednjim informacijama, uspješni poduzetnik.

Kasandrin hit “I’ve Got A Feelin” žario je glazbenom scenom iste godine kad i “Tuc Tuc”, a plesalo se iz uz njezine “Nisi ti jedini na svijetu”. Pjevačica je svima ostala u jako dobrom sjećanju, što zbog svog markantnog glasa tako i zbog impozantne pojave. Kasandra ili pravim imenom Davorka Ručević, danas je pravi misterij jer je godinama nitko nije vidio te se priča da živi povučeno u jednom zagrebačkom kvartu.

Još jedna zvijezda 90-ih, Ilan Kabiljo, sin skladatelja Alfija Kabilja, imao je nekoliko hitova od kojih je najpoznatiji “Kad nema ljubavi”, a na vrhuncu karijere povukao se u anonimnost. Navodno živi u Beču sa suprugom, a u Hrvatsku dolazi rijetko.

Od stranih izvođača sjećamo se “Mambo No.5” Loua Bege, zatim Ruskinja t.A.t.u i “All The Things She Said” i brojnih drugih...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Papatest
Papatest
13:07 04.12.2017.

Nije Sena M naša zvijezda,naša zvijezda je Marko Perković zvani Beee,beee