lijek dostupan i u hrvatskoj

Konačno otkriven pravi razlog smrti 18-godišnje sestre slavnog pjevača

Foto: Instagram
Foto: PA/Pixsell
Louis Tomlinson
Foto: PA/Pixsell
Louis Tomlinson
Foto: PA/Pixsell
Louis Tomlinson
11.09.2019.
u 13:41
Ova tragedija dogodila se dvije godine nakon što je od leukemije umrla Tomilsonova majka Johannah.
Pogledaj originalni članak

Sestra pjevača Louisa Tomilsona, Felicite  preminula je od slučajnog predoziranja kokainom, lijekova protiv anksioznosti i protiv bolova.

U ožujku, kada je pronađena mrtva na podu svog stana sumnjalo se na srčani udar, no mrtvozornik je ustvrdilo da se radilo o smrtonosnom koktelu lijekova i droge.

Ova tragedija dogodila se dvije godine nakon što je od leukemije umrla pjevačeva majka Johannah.

 

Felicite je, između ostalog, u svom sustavu imala i lijek Oxycodone,  koji je od 2005. dostupan i u Hrvatskoj. Mnoge poznate osobe zagovaraju da se ukine proizvodnja tog lijeka jer može stvoriti tešku ovisnost, ali i uzrokovati smrt.

Najnoviji primjer je pjevačica Courtney Love koja je odbila surađivati s dizajnericom Joss Sackler nasljednica farmaceutske kompanije Purdue Pharma, koja je pjevačici i bivšoj ovisnici Courtney Love pokušala je platiti 100.000 dolara kako bi došla na reviju njezinog brenda LBV na njujorškom tjednu mode. Love, supruga pokojnog glazbenika Kurta Cobaina odbila je tu ponudu.

Pogledajte koji su glumci i voditelji umrli na snimanju:

 

 



 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.