lice s naslovnice

Keruma tata ošišao na ćelavo zbog sedam jedinica

Foto: Tino Jurić/Pixsell
kerum
Foto: Tino Jurić/Pixsell
braditi kerum
08.02.2014.
u 11:36
Tko je zapravo Željko Kerum, pokušat će ove nedjelje odgovoriti nova epizode RTL-ova dokumentarne serije "Lice s naslovnice"
Pogledaj originalni članak

Tko je zapravo Željko Kerum, pokušat će ove nedjelje odgovoriti nova epizode RTL-ova dokumentarne serije "Lice s naslovnice".

Bivši splitski gradonačelnik, trenutno saborski zastupnik i poduzetnik, uvijek je podizao mnogo prašine, a iz svih dosadašnjih uspješnih i propalih poslovnih pothvata 'izvukao', kako sam kaže, pametniji i sposobniji.

O Željkovom će odrastanju na selu, djetinjstvu, školi i prirodno kovrčavoj kosi (po kojoj je dobio nadimak Rico) govoriti brat Jure, bratić i bivši dogradonačelnik Splita Jure Šundov, prijatelj iz srednje škole Lino Alujević.

- Željko je išao u srednju građevinsku. Njegov profesor je tražio da ga posjeti Željkov otac. Rekao mu je: 'Gospodine Josipe, vaš Željko ima sedam jedinica, a ostalo je još samo mjesec dana škole.' Tata Josip je cijeli dan tražio Željka, a onda ga ošišao na ćelavo - izjavio je brat Jure, dodajući da je Željku bilo bitno proći u školi s ocjenom dovoljan ili dobar, pa da ode u inozemstvo zaraditi novac.

Prvih je 60.000 DEM-a, koje je zaradio kopajući bagerom u Iraku, spiskao za nepuna tri mjeseca kupujući aute koje bi ubrzo razbio.

>>Kerum: Rasprodajem svu imovinu i otvaram novi šoping-centar

O svojoj prvoj trgovini, koju je otvorio u obiteljskoj garaži, o njegovim poslovnim partnerima i velikim poslovnim ambicijama, o kupnji hotela Marjan, ali i mutnim poslovima na rubu zakona govore bivši košarkaš i predsjednik Gradskog vijeća Splita Željko Jerkov, prijatelj i poslovni suradnik Božo Nejašmić, novinar Jurica Pavičić, i drugi.

Dakako, nezaobilazna tema bit će i Željkov ulazak u politiku 2009. kada se kandidirao za gradonačelnika Splita, a kasnije zajedno sa sestrom Nevenkom Bečić izborio ulazak u Sabor, ali i javnosti manje-više poznat privatan život.

- Zamislite ovu situaciju. Došao si u Split sa sela, postigao si sve što si poželio. Oni stalno za tebe govore da si seljak, neotesan, neobrazovan, da nisi građanin… Vrijeđaju te, omalovažavaju sve što si napravio. I sad ti odjednom njima postaneš gradonačelnik. Pa gdje ćeš većeg gušta! No mislim da je njemu to bilo dovoljno, da je tu motivacija stala - priča voditelj Željkove kampanje za gradonačelnika Splita i PR stručnjak, Krešimir Macan.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

FU
funkipuppi
14:59 08.02.2014.

Rekao mu je: 'Gospodine Josipe' u doba drugova i drugarica. Ili ovaj laze ili je taj profesor bio jako napredan. Ko sto je i obrazovanje napredno. Vidi ko su uspjesni ljudi.

DA
danebi
18:32 08.02.2014.

Da li je za to potreban komentar? Mislim da NIJE.

MA
mare0801
11:53 09.02.2014.

Kerum je seljak,ali ono što je kod njega uvijek bilo simpatično,je to da se toga nikad nije sramio,dapače,i sam se sprdao na svoj račun,pa i prepričavao viceve o sebi.O poduzetništvu i karijeri,koju je zasnivao na principima,isto seljačko-rođačkim je sve već rečeno.Ali najjači je ,on prespava operu,nosi šiltericu na odijelo,žvaće ćevape,dok mu se mast cijeli na košulju,prespava prvu sjednicu sabora,jer se zapio,on je u stvari lice nacije,priznali mi to ili ne,on,a ne uglađeni,i silno istrenirani isto tako seljački sinovi,koji se razbacuju latinskim frazama i citatima na engleskom,i pri tome su neuvjerljivi.