Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planira novo carstvo

Kerum: Rasprodajem svu imovinu i otvaram novi šoping-centar

Željko Kerum
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
07.02.2014.
u 19:54

Predstečajnom nagodbom dobio sam vremena da nađem kupca i za godinu-dvije podmirim dugove

Sklapanjem predstečajne nagodbe nitko mi ništa nije oprostio, ali sam dobio na vremenu kako bih prodao imovinu i vratio sve dugove. To neće biti problem jer mi kapital dvostruko premašuje dugovanja – kaže Željko Kerum, bivši splitski gradonačelnik i saborski zastupnik čije je poslovno carstvo pokleknulo pod teretom kredita za hotel Marjan, koji nije završio ni otvorio.

“Htjeli su nas upropastiti”

– Ne tražimo otpis dugova, već vrijeme. Zato nam je bila bitna predstečajna nagodba, da bismo dobili vrijeme za prodaju imovine i podmirivanje obveza prema vjerovnicima. Nagodbom smo dobili poček od jedne godine plus četiri godine. Najvjerojatnije ćemo u godinu-dvije podmiriti sva dugovanja – optimističan je Kerum. Svoj kapital procjenjuje na 200 milijuna kuna, dugovi su oko stotinu. Objašnjava kako je i taj iznos tražbina prenapuhan jer, kad se ide u nagodbu, potraživanja se podnose i za jamstvo nad kreditima pa, primjerice, Hypo banka svoj kredit potražuje i od tvrtke Adriatic, koja je vlasnik Marjana, i od Keruma koji je bio jamac za kredit.

– Hypo banka je zbog tog kredita blokirala tvrtku Kerum, neprijateljski, bez opomene. Htjela nas je upropastiti – tvrdi Kerum koji sada ima vremena da na miru pronađe kupca.

Dućani u Splitu i okolici

- Sve su opcije otvorene. Za Marjan ima jako puno zainteresiranih ulagača. Platio sam ga 170 milijuna kuna, dokapitalizirao, plaćao radnike sedam godina, sve se to zna, a sada sam dobio vrijeme da ga prodam ili pronađem strateškog partnera s kojim ću ga završiti – kazuje Kerum koji priprema otvaranje novih trgovina. Stečajnom se nagodbom obvezao nastaviti s primarnom djelatnošću, a to je trgovina.

- Pripremamo otvaranje dućana na nekoliko lokacija u Splitu i okolici. Za sada je prerano da objavljujemo adrese, ali vrlo brzo možete očekivati poziv za otvaranje – tvrdi Kerum. Ipak, ekskluzivno nam je otkrio da će suvremeni šoping centar, s više prodavaonica i njegovim supermarketom u prizemlju, otvoriti uz jadransku magistralu kod ulaza u Trogir, na parceli na kojoj je zgrada nekadašnje Plive koju je davno kupio.

Foto: Tino Juric/PIXSELL

(Foto: Tino Juric/PIXSELL)

Komentara 12

PA
pajopatak
21:24 07.02.2014.

Hektore, napravi ti još jedno dite. Mani se biznisa...

IS
istri
20:39 07.02.2014.

bolje da otvori snolu :kako postati niljoner u hr, u kratkom vremenu i ostati posten.

AN
Andreeejjj
20:12 07.02.2014.

Auuu zar ovaj "ovca friz" još nije u buksi???? Jbte gdje mi to živimo???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije