zajednički intervju

Kakav par! Osvojili su cijeli svijet, a umalo nisu otišli na drugi spoj

Foto: Madison/Press Association/PIXSELL
Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL
Mark Zuckerberg
Foto: Ron Sachs/DPA/PIXSELL
Mark Zuckerberg
06.12.2019.
u 14:40
Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan po prvi put su pustili kamere u svoj dom.
Pogledaj originalni članak

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg i njegova supruga filantropistica Priscilla Chan po prvi put su pustili kamere u svoj dom i za CBS This Morning otkrili kako izgleda njihov obiteljski život izvan Facebooka.

Priscilla i Mark su tom prilikom otkrili kako izgleda odgajanje njihove dvije kćeri i kako se nose s pritiscima koje donosi posao.

- Mislim da je teško. Način na koji se osjećaš kad ti najbolji prijatelj dođe kući i bude težak dan, ne znajući što će se sljedeće dogoditi. Ili kad se probudim usred noći i vidim da ga još nema u krevetu. Uz to vidim da smo i jako sretni. Kamen temeljac naše obitelji i za našu djecu je da znaju da smo mi svi u redu - rekla je Priscilla.

Na pitanje kako odgajaju kćeri Max i August znajući da im mogu priuštiti sve materijalno na ovome svijetu, odgovaraju prizemljeno.

- Prije svega, ne dajemo im sve. Mislim da je to veliki dio toga. Isto tako, imaju odgovornosti - kaže Mark dodajući da obavljaju kućne zadatke, a Priscilla ističe da ih nekad odvedu na posao da bi djevojčice vidjele na koji način njih dvoje doprinose društvu kroz rad. Osim što su supružnici, Priscilla i Mark su kolege pa posao dolazi kući s njima. 

- Ne bih se složio s tom premisom - započeo je Zuckerberg kroz smijeh, a Priscilla je to obrazložila na sljedeći način.

- Jako nam je stalo do našeg posla i ne ostavljamo to na pragu. Istovremeno smo jako pažljivi kada razmišljamo "Je li ovo trenutak za razgovor o poslu?" - pojasnila je. Zbog toga, ovaj par je odlučio jednom tjedno imati "spoj" na kojem ne razgovaraju o poslu.

- Nema razgovora o poslu tada - smijala se Chan i potvrdila da je to bila Markova ideja, a na upit novinarke je li Mark onaj sentimentalni partner u vezi oboje su se nasmijali.

- Mislim da bi to bio iznenađujuć zaključak ovog intervjua - našalio se.

Priscilla i Mark upoznali su se jedne večeri na studentskom tulumu tijekom studija na Harvardu, a Priscilla otkriva kako nije mislila da će ikada otići na drugi spoj jer, kako kaže, njegovo ponašanje ju je na određen način alarmiralo.

- Ja sam bila pravi štreber. Na kraju spoja rekao je "Trebam obaviti jedan zadatak za seminar, ali radije bih se družio s tobom" - prepričava Priscilla, a Mark kaže da je mislio da je to kompliment. - Pomislio sam da ide poprilično dobro, a i bio sam uvjeren da taj dio seminara mogu položiti bez problema - smije se Zuckerberg.

- Pomislila sam "Ovaj tip ne ide nigdje u životu. Otpilio je svoju zadaću!" - tvrdi Chan kroz smijeh.

Foto: Reuters/PIXSELL
Mark Zuckerberg

Inače, nakon rođenja obje kćeri Zuckerberg je uzeo dvomjesečni roditeljski dopust za očeve. Prije dvije godine objavio je kako nisu očekivali drugu bebu jer je Priscilla jedva ostala trudna prvi put. Napisao je i kako su odmah poželjeli da je dijete zdravo kada su saznali da je Priscilla trudna.

- A onda sam se ponadao da je curica. Ne mogu zamisliti veći dar od toga da imate sestru i jako sam sretan što će Max i naša beba imati jedna drugu - napisao je Mark. Dodao je kako je odrastao s tri sestre te da su ga one naučile da uči od pametnih i snažnih žena.

- One nisu bile samo moje sestre nego najbolje prijateljice - napisao je Mark. I Priscilla je imala starije sestre, njih dvije, "koje su je naučile važnosti obitelji i brige za druge". 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar ZLO
ZLO
15:35 06.12.2019.

Ma rastopija sam se koliko je ova pričica slatka