Politika na Oscarima

Jimmy Kimmel: Hvala predsjedniku Trumpu, jer prošle godine se činilo kao da su Oscari rasistički

Foto: Reuters/PIXSELL
Jimmy Kimmel
Foto: Youtube Screenshot
jimmy kimmel
Foto: Reuters/PIXSELL
Jimmy Kimmel
Foto: Reuters/PIXSELL
Jimmy Kimmel
27.02.2017.
u 08:32
Putem objava na Twitteru voditelj dodjele provocirao je Trumpa tijekom dodjele ali i u svom uvodnom govoru, koji je trajao gotovo deset minuta, neprestano je bockao Trumpa.
Pogledaj originalni članak

Uoči najvažnije noći za filmski svijet svi su se pitali hoće li ovogodišnja 89. dodjela Oscara imati i značajan politički ton. Zahvaljujući voditelju dodjele Jimmyju Kimmelu političkih bockanja i šala na račun predsjednika Amerike Donalda Trumpa nije nedostajalo.

Putem objava na Twitteru provocirao je Trumpa tijekom dodjele ali i u svom uvodnom govoru koji je trajao gotovo deset minuta.

- Hej, Donalde, jesi li budan? - bio je prvi prvi tweet, a onda je napisao da ga špzdravlja Meryl.

Ova objava se odnosila na govor koji je Meryl Streep održala na dodjeli Zlatnih globusa u kojem glumica nije bila nimalo naklonjena Trumpovoj politici. Taj govor je poprilično razbjesnio Donalda Trumpa i nakon toga je Streep nazvao ‘precijenjenom glumicom’.

Nije se samo na Twitteru Kimmel osvrnuo na Trumpove uvrede na račun Streep, na ironičan način spomenuo je to i u svom uvodnom govoru. 

- Na Oscarima slavimo najbolje glumce, ali ove godine slavimo i precijenjene glumce i glumice - rekao je Kimmel i pozvao sve da odaju počast Meryl koja je sinoć ostvarila 20. nominaciju za ovu prestižnu nagradu.  

Na račun podjela u američkom društvu voditelj je na duhovit način rekao sljedeće : Hvala predsjedniku Trumpu, jer prošle godine se činilo kao da su Oscari rasistički. 

Upozorio je i kako ovu dodjelu gledaju diljem svijeta pa i u 225 zemalja koje u ovom trenutku mrze Ameriku. 

>>Tko pjeva i na Oscara misli, ali ni Oscar nije 'spasio' Jamieja Foxxa u Dubrovniku

>>Ovih 10 poznatih glumaca i glumica nikad nije bilo nominirano za Oscar

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

TR
trpimirprvi
08:49 27.02.2017.

samodopadni bezveznjaci. Neka ode u Siriju, Libiju, Irak, Afganistan, Ukrajinu, skoro i Egipat, pa nek dijeli ljubav i demokraciju sa Isilom, Alkaidom, Al nusra i slične miroljubive frakcije. ovo su sve zemlje koje su pogođene, direktno ili indirektno sa Obaminom administracijom, ali se ne sjećam da su tada provocirali Obamu!

Avatar 123456
123456
09:04 27.02.2017.

srediti će vas gospodin Trump bando soroševska!!

Avatar strazar
strazar
09:06 27.02.2017.

Otkad su to glumci politicki aktivni na skupu glumaca. Sto nemaju o cemu da pricaju jel