DRUGO NADMETANJE

Jahta vlasnika Pink TV-a na dražbi za 12,3 milijuna kuna

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Željko Mitrović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Željko Mitrović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Željko Mitrović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Željko Mitrović
Foto: Danijel Berković/Pixsell
Željko Petrović
26.01.2015.
u 12:10
Na lanjskoj dražbi u splitskoj carinarnici početna je cijena bila 18,5 milijuna kn
Pogledaj originalni članak

Na drugu javnu dražbu u splitskoj carinarnici, jer se na prvoj sredinom prosinca prošle godine nije pojavio nijedan zainteresirani kupac, ide jahta “El Bosco V” srbijanskog tajkuna Željka Mitrovića, vlasnika Pink TV-a. Luksuzno plovilo, koje je prije četiri godine zaplijenila carina u Dubrovniku, procijenjeno je na 18,5 milijuna kuna, koliko je na prvoj dražbi bila određena početna cijena.

Jamčevina 250 tisuća eura

No, na drugom javnom nadmetanju može se kupiti za manje novca, ali prodajna cijena ipak ne može ići ispod dvije trećine procijenjene vrijednosti – 12,3 milijuna kuna. Svi drugi uvjeti prodaje jednaki su kao i prošli put. Plovilo tipa Sunseeker 105, dužine 32 metra, sa šest kabina i dvije palube, prodaje se po modelu kupljeno – viđeno i bez garancije, stoji u oglasu Povjerenstva za prodaju robe Područnog carinskog ureda Split, koje je dražbu zakazalo za 2. veljače u podne. Zainteresirani za kupnju jahtu mogu razgledati u marini “Kaštela” sljedećeg tjedna, a moraju računati na to da će cijena koja će biti postignuta na dražbi biti uvećana za PDV i carinu. Prije dražbe na račun carinarnice obvezni su na ime jamčevine uplatiti 10 posto od procijenjene vrijednosti jahte, oko 250 tisuća eura. Bez uplate tog pozamašnog iznosa u nadmetanje ne mogu ni krenuti.

Mitrovićeva jahta zaplijenjena je u rujnu 2010. godine kada je iz crnogorskog uplovljavala u hrvatsko teritorijalno more, a Mitrović, kao većinski vlasnik tvrtke “El Bosco” na koju je jahta registrirana u Gibraltaru, nije bio na jahti na kojoj je, usto, protivno propisima, bila hrvatska posada.

Nije dao 2 mil. eura carine

Zbog ta su dva krupna propusta dubrovački carinici jahtu zaplijenili. Mitrović je odbio platiti dva milijuna eura carine i takse i na dubrovačkom sudu pokrenuo spor zbog, kako je tvrdio, nezakonitog oduzimanja jahte. Pritom se okomio na hrvatske vlasti prozivajući ih za zavjeru i “akciju čiji je cilj otetu srbijansku imovinu jeftino prodati nekom hrvatskom tajkunu”.

Ta je tužba bila privremeno obustavila već oglašenu prodaju luksuznog plovila koje je Mitrović kupio tri godine prije za gotovo 10 milijuna eura. Na kraju je dubrovački sud lani u srpnju Mitrovićev tužbeni zahtjev u cijelosti odbio i potvrdio da je oduzeta luksuzna jahta zakonito postala vlasništvom Republike Hrvatske.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:12 26.01.2015.

Koje je on bljuvotine izgovrio o Hrvatskoj i Hrvatima na Pink TV-u, nakon plijenidbe....takvih kao on s istoka ima koliko hočeš koji dolaze u RH, a kod kuće pričaju da nas je trebalo sve poklati..

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
16:03 26.01.2015.

Pa kaj bisnis s kokainom je u krizi.....hahaha

ZG
zorbas.grk
16:14 26.01.2015.

jeeeeeeeeee :-)

Još iz rubrike Showbiz