PRIJE RIJEČKE PREMIJERE

Izlazi CD iz mjuzikla "Sušak, Sušak"

Foto: Goran KovačićPIXSELL
Mjuzikl Sušak, Sušak
Foto: Goran KovačićPIXSELL
Mjuzikl Sušak, Sušak
Foto: Goran KovačićPIXSELL
Mjuzikl Sušak, Sušak
Foto: Goran KovačićPIXSELL
Mjuzikl Sušak, Sušak
Foto: PR FOTO
Mjuzikl Sušak, Sušak
05.10.2016.
u 14:23
Ulaznica za premijeru je ostalo još jako jako malo, a ukoliko svoje ulaznice ne nabavite na vrijeme, čini se da bi osim na dan premijere, bez njih mogli ostati i na reprizi, dan nakon, 17. listopada.
Pogledaj originalni članak

- Dimnjak, dimnjak je za me svet, on je za me oltar.

Riječi su to dimnjačara Lovre kojeg u hvaljenom mjuziklu "Sušak, Sušak" igra poznati pjevač Damir Kedžo.

Njegova solistička pjesma "Dimnjak" kojoj je autor glazbe i aranžmana Olja Dešić, a teksta Mensur Puhovac, prema riječima autora, zapravo najbolje oslikava sam mjuzikl. Najavni je to singl nadolazećeg albuma s pjesmama iz mjuzikla čiju objavu očekujemo uoči riječke premijere u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku 16.listopada. Ulaznica za premijeru je ostalo još jako jako malo, a ukoliko svoje ulaznice ne nabavite na vrijeme, čini se da bi osim na dan premijere, bez njih mogli ostati i na reprizi, dan nakon, 17. listopada. A dokaz kako je mjuzikl ''Sušak, Sušak'' prepoznat i šire, dokazuje i činjenica kako su za sljedeću godinu, dogovorene izvedbe i u Zagrebu u jednom od prestižnih kazališta.

Ansambl vrhunskih glumaca i pjevača

Samostalnoj produkciji Studija Maraton koji je preuzeo mjuzikl "Sušak, Sušak" koji se publici vraća u obnovljenoj i poboljšanoj verziji, te ansamblu vrhunskih glumaca i pjevača:  Mario Lipovšek Battifiaca, Damir Kedžo, Katja Budimčić, Olivera Baljak, Denis Brižić, Saša Matovina, Lucio Slama, Nenad Vukelić, Anton Plešić, Frano Živković, Mensur Puhovac, ove se godine priključuje i mladi talent Antonio Krištofić (kao alternacija za ulogu Lovre), plesna grupa Flame, Maratonci i mnogi drugi. Režiju potpisuje Edvin LIverić, scenografiju Damir Šegota, kostimografiju Manuela Paladin Šabanović, dok je za oblikovanje svjetla zadužen Dalibor Fugošić. Duhovita i raspjevana povijest Sušaka i njegovih stanovnika kroz likove barbe Pave i dimnjačara Lovre, iznova nas vraća u razdoblje od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog stoljeća, te podsjeća gledatelje zašto vole Sušak (ili zašto bi ga trebali zavoljeti.).

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.