Gluma na drugom mjestu

Emma Watson: Aktivizmom sam otvorila Pandorinu kutiju prijetnji i kritika

Foto: Reuters
Emma Watson
Foto: Doug Seeburg/News Syndication/PIXSELL
Daniel Radcliffe Emmu Watson
Foto: BREUEL-BILD/DPA/PIXSELL
emma watson
04.10.2016.
u 10:20
Glumica je pokrenula projekt koji je usmjeren na ukazivanje na problematiku vezanu za rodnu ravnopravnost i predstavila ga je na skupu One Young World's 2016
Pogledaj originalni članak

Glumica Emma Watson odlučila je neko vrijeme napustiti svijet glume kako bi se intenzivno posvetila kampanjama angažiranim oko feminizma i borbe za rodnu ravnopravnost. Emma će pokrenuti internacionalni projekt koji će biti usmjeren na uklanjanje stereotipa o rodnoj ravnopravnosti.

Odabrala je devet aktivistica iz Jordana, Angole i Albanije te drugih zemalja koje će biti stipendistice njezina projekta koji je predstavila na skupu One Young World's 2016 održanom u Ottawi. Tijekom svog govora na skupu glumica je priznala da je bila izložena brojnim kritikama i uvredama otkako se angažirala oko pitanja feminizma i rodne ravnopravnosti.

– Moje najbolje želje i najveće strepnje ostvarile su se odjednom kada sam postala aktivistica rodne ravnopravnosti. Kao da sam u tom trenutku otvorila Pandorinu kutiju prijetnji i kritika na račun mog rada – rekla je Emma. Dodala je kako je prije dvije godine, kada se počela baviti ovom tematikom, jako malo znala o svemu tome, a sada je u svojim istomišljenicima pronašla obitelj.

– Svi moramo imati isti cilj i pozabaviti se što više ovom tematikom kako bi svijet bio ljepše mjesto – poručila je Emma.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LU
lunar777
12:21 04.10.2016.

Ja i dalje ne znam što je rod, znam samo za spol. Doduše postoji rod ali samo u nekim glavama...