KAO U ZOOLOŠKOM VRTU

Egzotični ljubimci slavnih - od vijetnamske svinje do kokoši i vuka

Foto: Instagram/Wanda Nara
Foto: Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL
george clooney
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Ivan Zak
04.04.2018.
u 22:23
Umjesto uobičajenih psa ili mačke, zvijezdama su draži kinkažui, magarci, čimpanze...
Pogledaj originalni članak

Glumica Jennifer Garner objavila je na Instagramu kratak video kojim se oprostila od svojeg kućnog ljubimca – kokoške Regine George.

– Molim vas uživajte u ovoj posveti kokoški Regini George koja je uginula prirodnom smrću – napisala je Garner ispod videa.

Brojne zvijezde već godinama za mezimce biraju drukčije životinje od uobičajenih poput psa ili mačke. Ljubimac glumca Georgea Clooneya svojedobno je bio vijetnamski praščić Max kojeg je uzeo sa seta serije “Roseanne”. Isprva je mislio da praščić neće narasti, ali Max je na kraju imao više od 130 kilograma. Zvijezda “Sumrak sage” Kristen Stewart za kućnog ljubimca ima vuka Jacka.

– Znam da izgleda strašan jer je vuk, ali zapravo je jako sladak – tvrdi Stewart koja kaže da je Jack mješavina vuka i psa.

Lisa Bonet, koju većina pamti iz serije “Cosby Show”, i njezin suprug Jason Momoa strastveni su ljubitelji životinja. No, Lisa je mnoge iznenadila dok se šetala s magarcem. Bogata nasljednica Paris Hilton ima brojne kućne ljubimce za koje je sagradila posebnu zgradu u svojem dvorištu, a jedan od njezinih ljubimaca bio je kinkažu Baby Luv. Kralj popa Michael Jackson obožavao je svoju čimpanzu Bubblesa, oblačio ju je u odjeću sličnu svojoj i često se fotografirao s njom. Bubbles je s Jacksonom živio 80-ih godina, a kasnije je premješten u privatno utočište u Wauchuli.

Naše domaće zvijezde, za razliku od stranih, ipak imaju uobičajenije ljubimce. No svojedobno se pisalo da pjevač Ivan Zak ima sibirsku tigricu Reu koju je kupio za potrebe spota. No ubrzo se našao u problemima s inspektorima zbog neposjedovanja dozvole za držanje takve životinje. Pjevač je poslije rekao da je priča o tigrici bila njegovo poigravanje s medijima.

– Rea je na sigurnom i nitko ne može do nje. I dalje se brinem za nju – svojedobno je izjavio pjevač.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Idler 3
Idler 3
22:57 04.04.2018.

...kokoške....a kaj je to, vugorek il kaj ?!

Još iz rubrike Showbiz