Nepodoban izraz

Crkva od vlade Cipra traži da povuku pjesmu s kojom će se zemlja predstaviti na Eurosongu i to zbog jedne riječi

Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
Foto: Youtube screenshot
03.03.2021.
u 15:23
U izjavi u utorak navečer, Pravoslavna ciparska crkva pozvala je vladu da povuče pjesmu, a vlada je to odbila učiniti. Peticiju protiv pjesme digitalno je potpisalo više od 16.000 ljudi.
Pogledaj originalni članak

Ciparska pravoslavna crkva i vlada te zemlje upleli su se u spor oko pjesme kojom će se ta zemlja predstaviti na Euroviziji u svibnju, a u srži spora je nepodoban izraz "vrag". Pjesma "El Diablo", što je španjolska riječ za đavla koju pjeva Elena Tsagrinou na udaru je kritika jer govori o vragu, kako i sugerira naslov. 

U izjavi u utorak navečer, Pravoslavna ciparska crkva pozvala je vladu da povuče pjesmu, a vlada je to odbila učiniti. Peticiju protiv pjesme digitalno je potpisalo više od 16.000 ljudi. Vlada bi trebala otkazati sudjelovanje te pjesme u takvom obliku, objavila je Crkva. "Zamijenite taj izraz nekim drugim koji odražava našu povijest, tradiciju i ono za što se zauzimamo", objavila je Crkva.

Glasnogovornik ciparskog predsjednika Nikosa Anastasiadesa govorio je u srijedu ujutro o "umjetničkoj slobodi". "To je glazbeno natjecanje, nemojmo mu pridavati nepotrebnu dimenziju", rekao je Viktoras Papadopoulos za ciparsku TV Alphanews. U petak je Ciparska nacionalna tv mreža (RIK) primila anonimne prijetnje da će joj biti zapaljeno sjedište. 

Državna televizija tada je objasnila da pjesma ne odaje počast vragu, već govori o borbi između dobra i zla i mladoj ženi koja se želi osloboditi loše veze. Autori pjesme "El Diablo" su Jimmy Thornfeld, Laurell Barker, Oxa i Thomas Stengaard.

Ovogodišnja Eurovizija, koja je lani bila odgođena zbog pandemije koronavirusa, trebala bi se održati u nizozemskom gradu Rotterdamu od 18. do 22. svibnja.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

FI
Fileki
16:28 03.03.2021.

Da je pjevala za dom spremni onda bi ciparska pravoslavna crkva imala podršku od komunističkih svinja u traženju zabrane, bil bi to veliki škandal, odma bi se išli plakat porfiriju i sorošu

NE
Neutralac
16:58 03.03.2021.

Po ovim komentarima vidim da vrag ne miruje....

SL
slavenZadravec
18:00 03.03.2021.

Ustvari zanimljivo - prema knjizi u koju se crkvenjaci kunu onaj glavni i svemogući je pobio puno više ljudi nego spomenuti Diablo. Uzmite samo potop - cjelokupno čovječanstvo, svi do jednoga osim Noe i njegovih arkonauta.