Rasplakala mnoge

Bivša novinarka NoveTV otkrila sve o tragediji koja je zadesila njezinu obitelj i teškoj odluci: Čudno mi je. Živa sam.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
28.08.2021.
u 12:02
Naime, unatoč svim upozorenjima liječnika i znanstvenika, i dalje je veliki broj onih koji odbijaju cijepiti se protiv koronavirusa. Bivša novinarka je priznala da je i sama dvojila, no na kraju je ipak odlučila zaštiti svoje zdravlje.
Pogledaj originalni članak

Bivša novinarka NoveTV Ivana Tomić, koja je 2017, godine odlučila profesionalnu karijeru u medijima zamijeniti za onu u pr-u, jedna je od onih koja je odlučila hrabro kavno progovoriti o temi koja je ovih dana izuzetno aktualna, a oko koje i dalje postoje oprečna mišljenja. Naime, unatoč svim upozorenjima liječnika i znanstvenika, i dalje je veliki broj onih koji odbijaju cijepiti se protiv koronavirusa. Bivša novinarka je priznala da je i sama dvojila, no na kraju je ipak odlučila zaštiti svoje zdravlje.
Post objavljujemo u cijelosti:

"Već par mjeseci kalkuliram s cijepljenjem. Bojim se, filozofiram, neće mene, ja nisam nikad bolesna... Nikad nisam imala temperaturu, nikad ne pijem nikakve lijekove, jer se bojim unositi u sebe svašta (i što se tiče hrane i lijekova). Držim se mjera, pazim na druge. Bahatim se svojim imunitetom koji je stvarno odličan, a ruku na srce treba biti iskren i reći da je to stvar mojih hercegovačkih, kamenjarskih gena.  (Znam da posebno volite kad glorificiram Hercegovinu, ali što ću?! )

I tako sinoć vodim razgovor s jednim pametnim čovjekom i ostanem bez argumenata kojima bih mogla braniti svoj strah od cijepljenja.

I jutros se probudim i sjetim se tate koji me dva dana prije smrti pitao: "Ive, šta ti misliš more li se fenon upuvat zrak u pluća? Ja ne mogu disati."

Dođem tu na zagrebački velesajam, hodam kao da me čeka smrtna presuda, povraća mi se, razmišljam o igli i tome hoće li me i koliko boljeti, zašto u svim televizijskim prilozima prikazuju onu scenu kad igla probada kožu, hoće li me uhvatiti napadaj panike...

Dolazim na punkt za cijepljenje i kaže teta, bez da sam išta rekla: Vi se jako bojite. Kažem: Da, bojim se i cjepiva i igle. I da će me oprati napadaj panike. Dođe druga teta, podraga me po ramenu... pričala je cijelo vrijeme sa mnom. Rekla sam da mi je tata umro od korone i da tada nije bilo cjepiva, ali ni mjesta u bolnici. Za to vrijeme me druga teta cijepila. Nisam doslovno ništa osjetila.

Poslale su me da 15 minuta sjednem sa strane i da odem ako će sve biti okej. Prošlo je pola sata, ja sjedim i trebala bih lagano krenuti. Ono, ništa mi nije. Čudno mi je. Živa sam.

Nakon što sam ga pilala 20 minuta o tome hoću li preživjeti, muž mi je rekao da se dignem i odem po lijek u Piteriju Ivo. Hoće reći, burek. Uglavnom, sad ću pojesti dva.

EDIT: Ustala sam se sa stolca tek nakon 50 minuta od cijepljenja. , napisala je Ivana.

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

NE
neboiznadzagreba2
13:34 28.08.2021.

Gad i je komentirati tragedije, no još je gadnije tragedije koristiti poslovno.

NB
nbbb
12:35 28.08.2021.

U 12:02 počeo sam plakati i evo ne mogu prestati suze roniti na dah.

CA
car100
12:36 28.08.2021.

zaslužila je orden za hrabrost - otišla se cijepiti . Prva na svijetu je skupila hrabrost za to. Prava heroina :)

Još iz rubrike Showbiz