TRAGEDIJA NA FILMSKOM SETU

Baldwinu su rekli da drži 'hladni pištolj', policija podigla kaznene prijave

Foto: Profimedia
Alec Baldwin
Foto: Profimedia
Alec Baldwin
Foto: Profimedia
Alec Baldwin
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: pixsell, profimedia
Foto: Instagram screenshot
Foto: Profimedia
Alec Baldwin
23.10.2021.
u 12:34
Pomoćnik redatelja uzviknuo je "hladni pištolj" prije nego što mu je predao vatreno oruje, a to je znak da je rekvizit siguran za korištenje. No, pištolj je nažalost bio "vruć", navodi se u policijskom izvješću
Pogledaj originalni članak

Alec Baldwin dobio je napunjen pištolj za rekvizite, a pomoćnik redatelja Dave Halls  mu je pokazao da je siguran za korištenje, nekoliko trenutaka prije nego što je glumac na snimanju filma "Rust" smrtno ranio direktoricu fotografije Halyna Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48) . Pomoćnik redatelja uzviknuo je "hladni pištolj" prije nego što mu je predao vatreno oružje, a to je znak da je rekvizit siguran za korištenje. No, pištolj je nažalost bio "vruć", navodi se u policijskom izvješću. 

Baldwin nije znao da je napunjen s pet metaka. Inače, radilo se o starom Coltu, kako bi sve izgledalo što vjerodostojnije, budući da je radnja filma smještena u 1880. godinu. u "Rustu"  Baldwin glumi Harlanda Rusta, bivšeg odmetnika čiji je unuk osuđen na smrt vješanjem nakon što je nekog slučajno ubio. Protiv Baldwina za sada nije podignuta kaznena prijava. No podignuta je protiv pomoćnika redatelja i rekviziterke. Snimanje filma je obustavljeno. Rekviziterka je Hannah Gutierrez (24), kći legendarnog hollywoodskog oružara i stručnjaka za oružje Thella Reeda. Ona je nedavno gostovala u jednom podcastu gdje je kazala kako zamalo odbila taj posao jer, smatrala je, nije još spremna. Zanimljivo je da ovo nije prvi incident na snimanju ovog niskobudžetnog filma. 

Navodno se na setu snimanja vesterna "Rust" južno od Santa Fea nisu pridržavali sigurnosnih protokola. Prema pisanju američkih medija posljednjih tjedana, nekoliko su puta pogreškom upotrijebljeni pravi meci. Produkcija je s time bila upoznata.

A samo nekoliko sati prije tragedije dio tehničkog osoblja prosvjedovao je zbog loših uvjeta rada te napustio snimanje.

- Siguran sam da su se protokoli pridržavali, ali oni nisu dovoljni, smatra filmski rekviziter Rick Pallaziol.

- Postoji cijeli protokol kada stavite lažne metke u oružje. Najavite to nekoliko puta. Uz to nitko ne može stajati ispred pištolja na udaljenosti manjoj od šest metara, objasnio je filmski rekviziter Guillaume Delouche.

VIDEO: Alec Baldwin na filmskom setu pucnjem iz rekvizita ubio snimateljicu i ranio redatelja 

KOLEGA JE ODVEZAO U SMRT

Osam godina od strašne tragedije! Doloresina majka neutješna: 'Ništa mi nije lakše'

Stojan i Dolores vraćali su se iz Beograda gdje su bili na kazališnoj predstavi, a usput su se odlučili zaustaviti u Iloku da bi posjetili Stojanova prijatelja Željka Sladetića. Malo vina iz tamošnjeg vinskog podruma umorilo je glumce koji su odlučili unajmiti sobe u hotelu Dunav, a sutradan su se trebali naći s vlasnikom na doručku. Usred noći promijenili su planove i ipak odlučili krenuti na put.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

Avatar gulag
gulag
13:30 23.10.2021.

Po stoti put treba pitati što radi bojeva municija na snimanju filma...! Ona tamo ne smije biti ni na slici!

Avatar BlackCalder
BlackCalder
13:18 23.10.2021.

Nije li ironija nekad zbilja zapanjujuća? "Baldwin glumi Harlanda Rusta, bivšeg odmetnika čiji je unuk osuđen na smrt vješanjem nakon što je nekog slučajno ubio." ...ne znaš da li umjetnost oponaša život ili život umjetnost 😕

Avatar Asterix
Asterix
13:08 23.10.2021.

Pripazite malo... napisali ste "smrtno ubio"...