ZAVEO ČAK 157 ŽRTVI

Australac se predstavljao kao Justin Bieber kako bi od mladih fanova dobio gole fotografije

Foto: PR FOTO
Justinu Bieberu u Zagreb dovodi i grupu Mic LOWRY
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Justin Bieber
Foto: Hahn Lionel/Press Association/PIXSELL
Justin Bieber
Foto: Splash News
Justin Bieber
09.03.2017.
u 10:35
Činjenica da je toliko djece mislilo kako stvarno razgovaraju sa slavnom osobom bi nas trebala natjerati na bolju edukaciju oko sigurnosti na Internetu - kazao je detektiv Jon Rouse
Pogledaj originalni članak

Sveučilišni profesor iz Australije koji se na Internetu predstavljao kao Justin Bieber kako bi nagovorio mlade fanove da mu šalju gole fotografije osuđen je za čak 900 seksualnih prijestupa.

Gordon Douglas Chalmers (42) koristio je Facebook i Skype kako bi se približio maloljetnim obožavateljima kanadske pop zvijezde, a na taj način je zaveo 157 žrtvi iz cijelog svijeta. Uhićen je u studenom prošle godine, nakon suradnji grčke, američke i australske policije.

- Ova istraga pokazuje koliko su ranjiva djeca koja svaki dan koriste društvene mreže i Internet. Činjenica da je toliko djece mislilo kako stvarno razgovaraju sa slavnom osobom bi nas trebala natjerati na bolju edukaciju oko sigurnosti na Internetu - kazao je detektiv Jon Rouse, koji je radio na ovom slučaju, piše The Sun.

Inače, Chelmers se na Internetu počeo predstavljati kao Bieber prije punih 10 godina.

>>Justin Bieber se vratio na Instagram i raspametio obožavateljice

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.