sasvim otvoreno

Ana Rucner priznala: 'S Vladom još uvijek prolazim neke krizne situacije'

Foto: Instagram/Wanda Nara
Ana i Vlado
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Ana Rucner
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Ana Rucner
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
11.06.2019.
u 06:46
- Smatram velikim neuspjehom razvod braka i na neki mudar način pokušavam ne pokazivati koliko to zaista osjećam.
Pogledaj originalni članak

Nakon nastupa na koncertu duhovne glazbe “Progledaj srcem” u produkciji Laudato TV-a violončelistica Ana Rucner pojavila se kao gošća u njihovoj emisiji “More milosrđa” voditelja Darka Pavičića i otkrila pojedinosti o svojem putu vjere. Otkrila je kako se uopće našla na koncertu “Progledaj srcem” i što je to za nju značilo.

– Kako sam se našla na koncertu? Zvao me Alan Hržica koji mjesec prije da pita želim li svirati s njim i tako sam došla. Trenutak kad sam se popela na pozornicu bio je nešto jako lijepo i posebno. Čak sam imala osjećaj da sam potpuno sama. Osjećala sam mir. Bila sam s Gospodinom i u miru – opisala je doživljaj s koncerta održanog u svibnju pred oko 18.000 mladih u zagrebačkoj Areni.

Božji dar

Bivša supruga Vlade Kalembera u navedenoj emisiji opisala je svoju duhovnu transformaciju.– To je jako teško opisati. Još uvijek nemam dar da to mogu reći – započela je Rucner otkrivši da je oduvijek jako voljela ići u Crkvu i da ju je kao malu djevojčicu baka vodila u Crkvu. – Ono što znam je da je dar sviranja violončela dar koji sam dobila od Boga. Svatko ima neki dar. Nisam znala na koji način bih ga podijelila, ali uvijek sam imala potrebu dijeliti glazbu, pomoći nekome... – rekla je violončelistica.

– Kad uzmem instrument i sviram neku melodiju; “Ave Maria”, “Labud Sen Sansa”, drugi stavak nekog koncerta... to je toliko nježno... Ne mogu opisati kako se osjećam dok sviram. Ne znam gdje sam. Onda sam nakon nekog vremena shvatila – to je moja molitva – rekla je u emisiji glazbenica koja već 17 godina djeluje na sceni, a na pitanje kako je proživjela razvod istaknula je da je to za nju veliki neuspjeh.

– Možda ga tek sad proživljavam. Smatram velikim neuspjehom razvod braka i na neki mudar način pokušavam ne pokazivati koliko to zaista osjećam. To ne može biti nešto lijepo, nego je... eto, poraz. Kad sam se udavala, bila sam puno mlađa i nisam imala spoznaje koje imam danas. Taj je period iza mene, ali je težak. Pogotovo kad si roditelj. Jako držim do oca svojeg djeteta. Uvijek ću tako misliti, tako govoriti – istaknula je 36-godišnjakinja koja je od 2006. do 2014. godine bila u braku s Vladom Kalemberom i s njim dobila sina Darijana.

– Moj bivši muž prekrasan je čovjek i zajedno prolazimo neke krizne situacije. Dobri smo prijatelji i to je jedan veliki uspjeh. To se postiže poniznošću, odricanjem, s puno komunikacije... Ego mora nestati. Nije to lako – priznala je Rucner o odnosu s glazbenikom dodavši da je dovoljan razlog da ne misle da im je teško upravo njihov sin.

Uživa u tišini

– Je li vas to iskustvo duhovno izgradilo? – pitao je voditelj Darko Pavičić.

– Jako, da. I gradi me. Jako volim biti sama u tišini i molitvi. Oduvijek sam to voljela, ali nisam znala zašto – odgovorila mu je Ana otkrivši da je prve izmoljene krunice molila krivo.

– Krunica mi je jako važna i volim je moliti. Imam periode kad uživam, ali i kad je teže i kad ne mogu. Mislim da je to normalno – otkrila je ona.
– Danas ne razumijem puno toga, ali mi je puno sve jasnije nego prije i znam da Bog čuje svaki šapat naše duše i srca. Samo mu trebamo iskreno otvoriti svoje srce i pustiti da djeluje – rekla je Ana.

Pogledajte koji poznati Hrvati javno svjedoče vjeru: 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
06:56 11.06.2019.

Nisam znao da je i ona iskusila nebeski "tač"... To polako postaje epidemija...

ZC
zorro.cz
11:08 11.06.2019.

meni se čini da je ona iskusila "tač" nekog tzv. svećenika, zato je Vladek odhebel.

BO
BozeSacuvaj
08:50 11.06.2019.

I ja sam imao krizu sa Vladom,prije 30 godina kada mi se je upucavao na jednom koncertu kraj Bjelovara