Alen Slavica

'Na festivalima više ne pobjeđuju najbolje pjesme'

Foto: Duško Jarmaz/Pixsell
'Na festivalima više ne pobjeđuju najbolje pjesme'
20.05.2015.
u 21:12
Bivša tinejdžerska zvijezda otkriva zašto je odustao od nastupa na šibenskoj Šansoni te koji su mu planovi za ovo ljeto
Pogledaj originalni članak

Šibenski pjevač Alen Slavica, koji je prije 30 godina bio velika tinejdžerska zvijezda bivše države, ovih je dana izdao novi singl "Možeš brisat sve".

– Mislim da je ovo produkcijski pomak u mojoj karijeri. Pjesma zvuči moderno, europski, za što su zaslužni i aranžeri Marijan Gudelj i Mihael Kvorka – kazao nam je Alen koji za pjesmu potpisuje glazbu, dok je stihove uz njega napisao Krunoslav Krapec.

Ne klepeći nanulama

Osim novog singla, nedavno je predstavio i obradu velikog sevdah-hita "Ne klepeći nanulama", koju je napisao Husein Kurtagić, a pjevao Nedžad Salković.

– Pjesmu sam snimio iz sentimentalnih razloga. Pokojni Husein puno mi je pomogao u karijeri u Sarajevu. Riječ je o čovjeku koji je, iako slijep, radio kao odvjetnik, novinar, ali i organizator brojnih koncerata. Njegovom zaslugom sam dobio i status umjetnika u Bosni i Hercegovini, što nema baš puno naših pjevača – dodao je Alen.

Iako je pjesma izašla samo na YouTubeu, reakcije su odlične. U aranžmanu Kokana Dimuševskog iz grupe Leb i sol dobila je drugi štih i već se počela emitirati po radijskim postajama, ali i klubovima u regiji. Zanimljivo je da je prije nekoliko godina Alenova pjesma "Ja ludujem" postala veliki klupski hit u obradi srpskog pjevača Dženana Lončarevića.

Životni autoput

– Supruga pokojnog Huseina rekla mi je kako je ovo već 49. obrada pjesme "Ne klepeći nanulama". Praktički je obrađena u svim mogućim glazbenim stilovima. Eto, ja sam dao jedan svoj dio i drago mi je da je našla put do publike – veli Slavica.

Lani je izdao i autobiografiju "Životni autoput", u kojoj je opisao zanimljive detalje iz svoje karijere tijekom koje je u devedesetima živio u Los Angelesu gdje je upoznao brojne svjetske zvijezde.

– Knjigu sam promovirao u Šibeniku, Karlovcu, Zadru i cijelom nizu manjih mjesta. Prva naklada je prodana i uskoro će se tiskati nova. Jako sam zadovoljan jer se danas knjige slabo kupuju. Neki su mi prijatelji rekli da se moja knjiga može prodavati u apoteci jer liječi. Ima tu puno zanimljivih priča i anegdota iz moje karijere. Valjda su je zato svi dobro i prihvatili – kaže Slavica.

Ovog ljeta očekuje ga niz nastupa po Dalmaciji, a dogovorena je i suradnja sa zadarskom grupom Amadeus u kojoj je pjevač Mirko Brkljača, otac zvijezde Voicea Jure Brkljače.

Iako je dosad često nastupao na festivalima, Slavica zadnjih godina sudjeluje samo na onom u Mostaru.

– Četiri pune godine ne idem na Šansonu u Šibeniku. Ne pada mi na pamet natjecati se s klapama. Općenito mislim da na festivalima više ne pobjeđuju najbolje pjesme, nego najveću ulogu igraju sponzori. Zato idem samo u Mostar, jer me tamo najviše cijene – kaže Slavica. 

>>Alen Slavica raznježi se kad ga kći Ema onako mazno i ženski pogleda

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SA
samoborka
23:21 20.05.2015.

Ima jako lijep glas.